News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Ca urmare a solicitărilor din mass-media, de a răspunde la întrebări diverse pe această temă, dorim să facem următoarele precizări cu privire la clasa pregătitoare:
 În clasa pregătitoare sunt înscrişi copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar (2012-2013). La solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor sau a susţinătorilor legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârșitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. (art. 29, alin. 2 din LEN)
 În clasa pregătitoare din învățământul special sunt înscriși copii cu cerințe educaționale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor legali sau a susținătorilor legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copii cu cerințe educaționale speciale cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani la data începerii anului școlar. (art. 29, alin. 3 din LEN)
 Cursurile se vor deşfăşura, de regulă, la scoală. In cazul âîn care nu există spaţiu suficient, acestea se pot desfăşura şi la gradiniţă.
 Conform studiului realizat de ISJ Arad în judeţul nostru, în perioada martie-aprilie 2011 şi conform declaraţiilor directorilor de şcoli, există spaţii în fiecare şcoală pentru primirea clasei pregatitoare. Doar două şcoli din municipiu au declarat, la acea dată, că nu au spatiu suficient pentru clasa pregătitoare.
 La clasa pregătitoare va preda un învăţător sau un cadru didactic cu dubla specializare (învăţător/educatoare), după o programă care este în curs de elaborare la nicvelul Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
 La finalul clasei pregătitoare, cadrul didactic responsabil întocmește, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, un raport de evaluare a dezvoltării fizice, socioemoționale, cognitive, a limbajului și a comunicării, precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare. (art. 74, alin. 1 din LEN)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *