News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ca urmare a avertizărilor meteorologice, care anunţă temperaturi foarte scăzute pentru următoarele zile, temperaturi care vor afecta şi judeţul nostru, Călin Bibarţ, prefectul Aradului, a dispus luarea unor măsuri de protecţie pentru arădeni care necesită ajutor. Judeţul Arad are cod galben, fenomenele vizate fiind ninsori, intensificări ale vântului, viscol, polei. Codul galben se meţine până pe data de 5 februarie, la ora 20.

În acest sens, există recomandarea fermă din partea autorităţilor ca persoanelor vârstnice, cardiacii, diabeticii, persoanele cu probleme respiratorii, cetăţenii care sunt sensibili la ger să nu se expună frigului la pirmele ore ale dimineţii sau seara târziu. Conform avertizărilor meteo, în acest interval temperaturile pot scădea pâna la -13, -17 grade Celsius.

În situaţia în care deplasările în acest interval sunt necesare, se recomandă purtarea de îmbrăcăminte groasă şi încalţăminte cu talpa groasă, pentru a diminua efectele gerului.

„Am solicitat tuturor primăriilor din judeţ să identifice persoanele aflate în dificultate sau fără adăpost în sensul asigurării accesului la aşezămintele special amenjate destinate acestui scop”, afirmă prefectul Bibarţ.  În ceea ce priveşte situaţia persoanelor fără adăpost, reprezentanţi ai Prefecturii, ai Serviciului de Ambulanţă, ai poliţiei locale patrulează în fiecare noapte pentru a găsi persoane fără adăpost, pentru a le prelua şi  a le duce în adăposturi, sens în care este important ca aceste persoane să nu stea ascunse, ci la vedere. Adăpostul de noapte de pe strada Ion Georgescu este pregătit, având în dotare 60 de paturi. Clubul din cadrul Centrului de îngrijire pentru vârstnici este în aşteptare în cazul în care se depăşeşte numărul celor 60 de paturi de la Adăpostul de Noapte, iar, în cazul în care situaţia o impune, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Socială este pregătită să reorganizeze activitatea unui Centru de zi pentru a asigura adăpostire. La solicitarea prefectului, Direcţia de asistenţă socială ţine legătura cu Serviciul de ambulanţă, pentru a transporta eficient persoanele fără adăpost în centrele de asistenţă.

„În ultimele nopţi, peste 50 de paturi de la Adăpostul de Noapte au fost ocupate de persoanele fără adăpost care primesc aici hrană şi ceai. De asemenea, angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD au preluat zeci de cazuri de persoane fără adăpost suferind de hipotermie. Ne aşteptăm ca numărul celor care vor fi diagnosticaţi cu hipotermie să crească, având în vedere că prognoza meteo arată pentru Arad chiar 21 de grade cu minus. De aceea, facem apel la cetăţeni să evite pe cât posibil să iasă din casă penru o perioadă îndelungată”, a mai precizat prefectul Aradului. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *