News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Prefectul Horgea spune că ține legătura cu toate instituțiile chiar dacă este în concediu medical Prefectul Horgea spune că ține legătura cu toate instituțiile chiar dacă este în concediu medical
Please follow and like us:
Pin Share

Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, afirmă că, deşi este acasă, în concediu medical, ţine legătura cu toate instituţiile care gestionează desfăşurarea procesului electoral şi că pregătirea scrutinului de duminică este în grafic.

Ea a adăugat că subprefectul judeţului şi-a suspendat concediul medical şi a revenit la birou.

„Sunt în concediu medical, sunt acasă bolnavă, lucru ce se poate verifica. În ceea ce priveşte pregătirea alegerilor, doresc să vă informez că, la nivelul judeţului Arad, nu sunt probleme. Suntem în grafic cu toate activităţile prevăzute în calendarul electoral. Chiar dacă sunt bolnavă şi acasă, păstrez legatură cu colegii din Prefectură pentru a mă asigura că alegerile se vor desfăşura fără probleme”, a declarat, pentru AGERPRES, Florentina Horgea.

Prefectul a adăugat că a informat ministerul încă din prima zi de concediu medical.

„Nu înţeleg reacţiile şi acuzaţiile că m-am îmbolnăvit fictiv şi că mi-aş dori blocarea alegerilor. Sunt un om responsabil şi demn şi aşa vreau să îmi închei activitatea”, a mai spus prefectul.

În cazul subprefectului, care, de asemenea, îşi luase concediu medical, acesta a revenit, vineri, la birou, el punctând însă că îşi va prezenta demisia după alegeri.

„Am preluat gestionarea tuturor activităţilor, pentru buna asigurare a continuităţii procesului electoral. Mi-am suspendat concediul medical. După alegeri, îmi voi prezenta demisia, ca gest de onoare, dar nu pentru că mi-ar fi fost aduse reproşuri, ci pentru că aşa e normal când se schimbă politic guvernul”, a spus subprefectul Vasilică Damian.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, în urma unei videoconferinţe cu prefecţii, că în judeţul Arad se va înfiinţa încă un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul, cât şi actualul subprefect sunt în concediu medical.

„Am decis că în judeţul Arad vom înfiinţa un nou post vacant de subprefect. Voi propune domnului prim-ministru o şedinţă de Guvern pentru numirea, prin Hotărâre de Guvern, a unui nou subprefect, în judeţul Arad, până la însănătoşirea colegilor din Arad, când vom reveni la structura iniţială, pentru că nu vom încărca statul de plată cu două funcţii de subprefect”, a declarat Vela.

Ministrul a precizat că va aborda cu seriozitate această problemă „gravă” din judeţul Arad, astfel încât nu doar procesul electoral să decurgă normal, ci şi activitatea specifică.

„Să vă anunţaţi cei doi colegi că voi trimite o echipă de medici de la Direcţia Medicală şi de la Policlinica din Oradea să-i ajutăm, că poate au primit o medicamentaţie greşită. Deci, Ministerul de Interne mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistenţă medicală celor doi colegi, astfel încât ei să revină cât mai repede la obligaţiile profesionale, administrative, guvernamentale şi chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientaţi doi viruşi în Arad exact să atace prefectul şi subprefectul şi ei să cadă subit într-o boală”, a mai spus Marcel Vela.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *