News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Prefectura Arad a reacţionat astăzi la comunicatul de presă remis ieri de PSD Arad, în care se făcea referire la o angajată a instituţiei care ar fi efectuat controale la Primăria Şimand fără delegaţie din partea prefectului.
Astfel, referitor la unele articole apărute în presa locală, reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Arad ţin să aducă următoarele precizări:
„Doamna Elena Per îndeplineşte funcţia de şef Birou resurse umane, relaţii publice, comunicare şi control. Numirea în acest post a avut loc ca urmare a restructurării instituţiei, prin transformarea funcţiei de şef Corp control al prefectului (funcţie deţinută anterior de doamna Elena Per) în şef birou.
Controlul la Primăria comunei Şimand a fost demarat în urma  unei reclamaţii (adresa nr. 6949 din 06.10.2010) depusă la Prefectura de cetăţeni din această localitate, nemulţumiţi de faptul că primarul nu respectă hotărârile Consiliului Local şi ia decizii fără a consulta acest for. Obligaţia Instituţiei Prefectului-judeţul Arad este aceea de a verifica modul de respectare al legalităţii în toate comunele judeţului Arad, atribut care îi revine prin fişa postului şi şefului Biroului resurse umane, relaţii publice, comunicare şi control.  Din punct de vedere juridic nu există nicio incompatibilitate între faptul că doamna Elena Per a deţinut până în august 2008 funcţia de secretar al comunei Şimand şi funcţia ocupată în prezent.
Menţionăm că doamna Elena Per a fost delegată de conducerea instituţiei să facă parte din echipa mixtă de verificare (comisie constituită prin ordin de prefect) a unor aspecte sesizate, împreună cu reprezentantul Serviciului de Investigare Fraudă. Verificarea  nu a fost finalizată, acesta este în curs de desfăşurare. În situaţia în care se constată că, aspectele supuse verificării depăşesc sfera de atribuţii a Prefecturii vor fi sesizate şi alte organe ale statului.”
Ne-a ametit de nici nu mai stim care sunt corpuri si care birouri la Prefectura, si cine e sef si cine subaltern, parca am mai vazut asta si la televizor! Sa fie chiar de vina mutarea primarului de pe un scaun pe celalalt?

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *