News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Presedintele CJA, Adrian Tolea,îl acuză pe președintele CJ Timiș de trafic de influență Presedintele CJA, Adrian Tolea,îl acuză pe președintele CJ Timiș de trafic de influență
Please follow and like us:
Pin Share

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, doreşte să clarifice toate aspectele legate de falsa problemă a mutării elicopterului SMURD de la Arad la Timişoara. „De la început, doresc să precizez că declaraţiile domnului Bojin pe această temă sunt politice, nu ţin de funcţia administrativă ocupată de dumnealui. Ca să-şi argumenteze această încercare de «deturnare» a elicopterului SMURD, domnul Bojin face unele afirmaţii care nu… concordă cu realitatea. Este o manipulare în scopul acumulării de capital electoral”, a afirmat Adrian Ţolea.

Printre „scăpările” preşedintelui CJ Timiş am regăsit faptul că dumnealui nu ştie cui aparţine elicopterul, cine îi plăteşte pe medici, numărul real de intervenţii cu elicopterul SMURD, de ce a fost ales Aradul să găzduiască elicopterul.

Elicopterul nu este nici al Consiliului Judeţean Timiş, nici al Consiliului Judeţean Arad, ci al Ministerului de Interne. Medicii sunt plătiţi nu de Timiş, ci prin Timiş, de Ministerul Sănătăţii. Numărul real al intervenţiilor cu elicopterul a fost, în 2015, de 432, nu 60 cum afirma domnul Bojin. Elicopterul SMURD nu are regim de ambulanţă, să lucreze 24 din 24, ci este folosit doar la urgenţe deosebite, în special accidente rutiere. Or, Aradul sau Hunedoara au un trafic mult mai intens decât Timişul sau Caraşul. În plus, regimul de zbor al elicopterului are unele clauze speciale: condiţiile meteo, numărul de ore de zbor ale unui echipaj, numărul de ore de zbor continuu, odihna de după misiune etc. Aradul găzduieşte elicopterul deoarece are poziţionarea cea mai optimă, geografic şi ca intensitate a urgenţelor, dintre toate judeţele pe care le deserveşte, adică Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş. Şi, ca o ultimă precizare, costurile lunare ale Consiliului Judeţean cu elicopterul SMURD se ridică la 2.500 de euro. Astfel, în cei 4 ani şi 2 luni, de când elicopterul SMURD este la Arad, Consiliul Judeţean a bugetat cu 148.375 euro activitatea acestuia, la care se adaugă alţi 25.000 de euro, cheltuieli cu amenajarea locaţiei. Este o sumă pe care arădenii au plătit-o din bugetul judeţului pentru cazurile din toate judeţele pe care elicopterul le deserveşte. Practic, costurile sunt plătite de Guvern, prin Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii, respectiv de judeţul Arad.

„Domnul Bojin face un joc politic periculos. «Am vorbit la Bucureşti» ţine de traficul de influenţă, nicidecum de argumente logice pentru care elicopterul SMURD să fie mutat. În această dispută, pe dumnealui îl preocupă statutul meu prezent şi viitor. Personal, am în vedere atât prezentul, cât şi viitorul, dar îi reamintesc domnului Bojin că ar trebui să-l preocupe mai mult trecutul dumnealui, care s-ar putea să-l bântuie când îi e lumea mai dragă”, a completat Adrian Ţolea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *