News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 6%, în ianuarie 2024 Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 6%, în ianuarie 2024
Please follow and like us:
Pin Share

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut, în ianuarie 2024, cu 6% în comparaţie cu aceeaşi lună din anul anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, de la lună la lună (ianuarie 2024 vs decembrie 2023), preţurile producţiei industriale s-au diminuat cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale, în prima lună a acestui an faţă de ianuarie 2023, în industria bunurilor de capital s-au înregistrat preţuri mai mari cu 6,48%, în industria bunurilor de uz curent – o creştere de 4,43%, iar industria bunurilor de folosinţă îndelungată, o majorare de 1,36%.

La polul opus s-au aflat: industria bunurilor intermediare – cu un minus de 5,95%, industria bunurilor de capital (-6,3%) şi industria energetică (-15,85%).

Datele INS arată că, pe secţiuni şi diviziuni de activitate, preţurile practicate în industria prelucrătoare au crescut cu 0,13%, în luna ianuarie 2024 faţă de acelaşi interval din anul anterior, în timp ce în industria extractivă au scăzut cu 5,95%. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *