News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PRETURILE PRODUSELOR INDUSTRIALE AU SCAZUT CU 0,2% IN OCTOMBRIE, DUBLU FATA DE LUNA SEPTEMBRIE PRETURILE PRODUSELOR INDUSTRIALE AU SCAZUT CU 0,2% IN OCTOMBRIE, DUBLU FATA DE LUNA SEPTEMBRIE
Please follow and like us:
Pin Share

Noile date oferite de Institutul Național de Statistică (INS) arată că prețurile producției industriale au scăzut, în luna octombrie cu 0.2%, înfluențate, în principal de piața externă, unde prețurile sau ajunstat cu 0.5%, reducerea anuală fiind de 2.6%.

Comparativ cu luna septembrie, producția industrială a consemnat prețuri mai mici cu 0.1% pe piața românească și cu 0.5 puncte procentuale pe cea externă, potrivit unui comunicat INS.

Totodată, Industria bunurilor intermediare a înregistrat o scădere a prețurilor cu 0.7%, cea a bunurilor de capital și industria energetică cu 0.1%. În același timp, bunurile de folosință îndelungată au avut parte de o creștere a prețurilor cu 0.1%, iar cele de uz curent cu 0.2%.

INS mai arată că față de octombrie anul trecut, prețurile au scăzut pe ansamblu cu 2.6%, pe fondul reducerii cu 2.5% pe piața românească și cu 3% pe piața din exteriorul țării.

Prețul bunurilor intermediare a scăzut și el cu 2.2%, și în cea energetică cu 9.2%.

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *