News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Asociaţia Pro Crisius, Asociaţia D.R.E.P.T, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad (AJOFM) şi Cabinetul europarlamentarului Iosif Matula au organizat marţi, 6 septembrie 2011, în primă ediţie, Târgul locurilor de muncă în Chişineu-Criş.

Scopul târgului a fost de a facilita întâlnirea cererii de muncă cu oferta de muncă din zonă, precum şi de a creşte gradul de informare în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. În acest sens, începând cu primele ore ale dimineţii, cei prezenţi la eveniment au fost consiliaţi de voluntarii Pro Crisius în vederea elaborării unui CV, ulterior putând consulta oferta angajatorilor prezenţi la târg.

Cei interesaţi de modalităţile prin care AJOFM îi sprijină pe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă în ţară şi străinătate, dar şi de facilităţile prevăzute de lege pentru cei care angajează persoane devaforizate social, au participat la seminarul ţinut de specialişti ai AJOFM Arad.

Au fost expuse ofertele mai multor firme din zonă, peste 12 dintre ele fiind prezente la eveniment. În total, au fost oferite la acest târg 515 locuri de muncă, iar aproximativ 200 de persoane şi-au căutat un loc de muncă.

Din punctul nostru de vedere, târgul a fost foarte bine organizat şi au fost puse la dispoziţie suficiente locuri de muncă în domenii diverse. În ceea ce priveşte seminarul, persoanele prezente au manifestat interes pentru facilităţile oferite de legea şomajului şi reţeaua EURES. În viitor vom extinde organizarea unor astfel de târguri în localităţile unde vor exista solicitări”, a declarat Adriana Soneriu, reprezentant al AJOFM Arad. La rândul său europarlamentarul Iosif Matula a subliniat că va susţine şi pe viitor astfel de iniţiative care vin în sprijinul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „După cum se poate vedea angajatorii au venit cu o ofertă bogată de locuri de muncă, chiar mai mare decât numărul celor care au venit să îşi caute un loc de muncă. Trebuie să intensificăm organizarea acestro târguri în principalele localităţi din judeţ pentru a-i stimula pe şomeri să îşi caute un loc de muncă. Din păcate, mulţi dintre cei care nu au un loc de muncă preferă ajutoarele sociale, aşa se şi explică numărul mult mai mic al celor care au venit la târg,în comparaţie cu numărul de locuri oferite”,a afirmat Iosif Matula.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *