News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcționează la Curtici Prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcționează la Curtici
Please follow and like us:
Pin Share

Prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcționează la Curtici, în județul Arad, la terminalul intermodal Trade Trans – a anunțat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Terminalul s-a extins recent cu o parcare pentru camioane de mare tonaj. Trade Trans a achiziționat și o locomotivă hibrid, electrică, pentru a răspunde standardelor europene de reducere a poluării, care are un consum redus și aduce importante economii, în contextul creșterii prețurilor la combustibilii fosili.

Noua achiziție este o realizare 100% românească, prin colaborarea a două firme, una din Constanța, cealaltă din Craiova, fiind prima locomotivă hibrid construită în țara noastră.

Locomotiva tractează trenurile din terminalul intermodal în stația Curtici, cât și în zona de frontieră. Această locomotivă este capabilă să tracteze trenuri lungi de 600 de metri, care au o masă de 2000 de tone.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *