News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Primăria Secusigiu a depus trei proiecte pe noul program de investiții „Anghel Saligny“ Primăria Secusigiu a depus trei proiecte pe noul program de investiții „Anghel Saligny“
Please follow and like us:
Pin Share

Guvernul României a demarat un nou program de investiții, denumit „Anghel Saligny“. Prin acest program vor fi alocaţi cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, minimum 4 milioane pentru fiecare comună şi cel puţin 7 milioane de lei pentru fiecare oraş. De asemenea, pentru fiecare municipiu vor fi alocaţi minimum 10 milioane de lei şi cel puţin 43 de milioane de lei pentru reşedinţele de judeţ.

Fondurile alocate vor fi destinate construcţiei a 12.000 km de reţele de alimentare cu apă şi canalizare construite/extinse, 700.000 de branşamente individuale la sistem de alimentare cu apă/racorduri individuale la sistem de canalizare, construcţia sau modernizarea a 2.000 km de drumuri judeţene şi variante ocolitoare şi 3.000 km de drumuri comunale.

Așa cum era de așteptat, Primăria Secusigiu a pregătit trei proiecte și pentru acest program. „Pe noul program „Anghel Saligny“, lansat recent de guvern, Primăria Secusigiu a pregătit trei proiecte. Primele două vizează asfaltarea străzilor paralele cu drumul județean, în Munar, Satu Mare, Sânpetru German și Secusigiu, câte 7 kilometri de străzi în fiecare proiect. Al treilea proiect se referă la introducerea canalizării în comună. Pe lângă cele trei proiecte, mai avem în plan încă unul, înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Secusigiu, dar aici așteptăm normele, ca să știm ce avem de făcut. Sper să primim finanțările pe aceste proiecte, să nu fie doar vobe în vânt din partea guvernului, așa cum s-a întâmplat în ultimul an“, spune primarul Gheorghe Grad.

Primăria Secusigiu are depuse alte patru proiecte importante, la Compania Națională de Investiții, este vorba despre asfaltare străzi, branșamentele de apă la toate gospodăriile, noul cămin de la Sânpetru German și terenul sintetic din Sânpetru German.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *