News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Primăria Secusigiu pregătește un proiect pentru introducerea rețelei de gaz Primăria Secusigiu pregătește un proiect pentru introducerea rețelei de gaz
Please follow and like us:
Pin Share

Începând din 7 martie și până pe 26 aprilie 2022, autoritățile locale sunt așteptate să depună cereri de finanțare, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru proiecte care vizează sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv a branșamentelor, precum și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, a anunțat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

Ordinul comun al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și al ministrului energiei nr. 278/167/2022 privind aprobarea Normelor metodologice a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, astfel că, autoritățile locale pot cere finanțare pentru proiectele prin care se vor realiza 2.500 km de conducte de gaze și se vor branșa 150.000 de familii la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

Selecția obiectivelor de investiții se va realiza, ulterior perioadei de depunere a cererilor de finanțare, pe baza criteriilor prevăzute de legislația în vigoare, cuprinse în Normele metodologice.

„Primăria Secusigiu pregătește un proiect pentru introducerea rețelei de gaz, care urmează să fie depus pe programul

„Anghel Saligny“, pentru care s-au deschis liniile de finanțare. Zilele trecute, am avut discuții cu conducerea Transgaz, chiar cu domnul director Ion Sterian. Am avut această discuție, pentru că avem nevoie de avizul Transgaz, cu privire la soluția de racordare a rețelei, adică de unde vom aduce conducta de gaz, existând atât varianta Felnac, cât și Pecica. În urma discuțiilor, se pare că vom opta pentru varianta Pecica, care poate asigura cererea de gaz pentru comuna noastră. Imediat ce vom primi soluția tehnică de la Transgaz, vom depune proiectul la guvern“, declară primarul Gheorghe Grad.

Prin Programul „Anghel Saligny”, sunt alocate 50 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz, iar în urma preluării finanțării altor 105 de proiecte de rețele de gaz de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, bugetul total se va ridica la 55,5 miliarde de lei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *