News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Primarul Călin Bibarț: ”Din toamnă, baronul Neuman va fi în tribune, alături de spectatori” Primarul Călin Bibarț: ”Din toamnă, baronul Neuman va fi în tribune, alături de spectatori”
Please follow and like us:
Pin Share

Baronul Francisc Neuman în tribunele arenei care-i poartă numele, pare greu de crezut, dar asta se va întâmpla în aproximativ patru luni.

Vorbim despre o statuie din bronz, în mărime naturală, reprezentându-l pe baronul Francisc Neuman în timp ce asistă la un meci de fotbal pe stadion.

Proiectul Primăriei Municipiului Arad a fost demarat în parteneriat cu familia baronului care a oferit toate informațiile grafice necesare executării matriței. Artistul plastic care va realiza sculptura este Ștefan Ciprian Bințințan, din Alba Iulia, care are un portofoliu impresionant de lucrări.  Bințințan a realizat busturile Reginei Maria și a Regelui Carol al VI-lea situate în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, dar și o parte dintre statuile din bronz din Cetatea Alba Carolina.

Am încheiat contractul cu sculptorul, astfel că în maxim 4 luni, statuia va fi amplasată în Tribuna II, sectorul N, rândul 7, locul 2. Este o locație atent aleasă. Ne-am asigurat că baronul Neuman va apărea în toate cadrele, Tribuna II fiind în partea opusă zonei unde sunt amplasate camerele de luat vederi. Cred că va fi un suporter real al echipei și nu vom mai pierde niciun meci acasă.”, a declarat edilul Călin Bibarț.

Valoarea investiției se ridică la 25.000 de euro (fără TVA), iar achiziția de lucrări a fost făcută de societatea Recons SA.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *