News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Primarul Călin Bibarț: „Proiectele #pentruArad sunt prioritățile mele” Primarul Călin Bibarț: „Proiectele #pentruArad sunt prioritățile mele”
Please follow and like us:
Pin Share

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a susținut marți, 23 martie 2021, o conferință de presă în care a făcut o succintă prezentare a proiectelor de investiții pe termen scurt, mediu și lung, în contextul în care în curând va fi pus la transparență proiectul de buget pe anul 2021.

Avem proiecte pe termen scurt, adică cele care sunt în derulare, cum este reabilitarea exterioară a Teatrului Clasic sau finalizarea lucrărilor la Colegiul <<Elena Ghiba Birta>>, sunt proiecte în derulare cu contracte, cu termene asumate de constructor și la care nu avem niciun fel de emoții. Tot pe termen scurt ne putem gândi la proiectul de refacere a treptelor de urcare și coborâre a digului și a asfaltului din partea superioară a acestuia, mai ales în zona Maranata. În prima jumătate a acestui an le vom realiza. Apoi am evidențiat proiectele pe termen mediu, cu termen de finalizare 2022-2023, cu finanțări în marea lor majoritate asigurate și aflate în faze diferite de licitație. Marea lor majoritate sunt cu proiecte tehnice finalizate, adjudecate și sunt în licitație proiectele de execuție. De exemplu cele două parcuri din zona străzii Mărului și zona 300, ne gândim să achiziționăm în continuare tramvaie electrice,  atât medii cât și dublu articulate, putem vorbi despre refacerea liniei de tramvai de pe strada Pădurii. Nu în ultimul rând aș puncta proiectele aflate în licitație  pentru lucrări mari, pe termen lung:  remodelarea Bulevardului Revoluției sau malurile Mureșului.  Tot pe termen lung, în funcție de bugetările europene, axele ce vor fi deschise 2021-2027, ne propunem să continuăm lucrările la Teatru Clasic, reabilitarea interiorului pentru care avem deja proiectul tehnic. Ne dorim de asemenea să refacem trei axe principale de linii de tramvai, respectiv Făt Frumos, zona Nicolae Titulescu și Calea Radnei, astfel încât noile tramvaie produse în Arad să poată circula în condiții cât mai bune. Nu în ultimul rând, avem în vedere și proiectul care vizează revitalizarea Cetății Aradului. ” a declarat primarul, Călin Bibarț.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *