News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Aşa cum a anunţat încă de luni, primarul Şimandului, Dan Şimon, a semnat miercuri dimineaţa, la prima oră, plata salariilor profesorilor din localitate. Instanţa a admis cererea de ordonanţă preşidenţială formulată de profesori, pentru salariile din luna ianuarie. Primarul Şimon a dispus plata salariilor şi pentru luna februarie.

„Mă bucură decizia instanţei, pentru că am cadrul legal pentru a dispune plata salariilor. Îmi pare rău că profesorii au căzut la mijloc într-o situaţie în care administraţia controlată de PDL nu vrea să respecte legea învăţământului. Tocmai de aceea, profesorii vor primi banii nu doar pentru luna ianuarie, ci şi pentru februarie. Noi vom merge în continuare în instanţă pentru a judeca pe fond această cauză, până când şcoala va avea un director care îndeplineşte condiţiile de legalitate. Le reamintesc tuturor arădenilor că am luptat pentru profesori, am avut curajul să acord salariile profesorilor aşa cum scrie legea, nu tăiate, aşa cum vor instituţiile controlate de PDL. Constat în acelaşi timp că, instigat de mâna sa dreaptă, Elena Per, prefectul Bibarţ continuă să facă presiuni asupra mea. Îi anunţ pe această cale că doamna Per nu va scăpa de plângerile penale pe care le vom face împotriva sa, pentru abuzurile şi ilegalităţile pe care le-a comis” a spus primarul Dan Şimon.

PSD condamnă modul politicianist şi neprofesionist în care prefectul Călin Bibarţ se comportă în cazul şcolii din Şimand. „Prefectul Bibarţ, viitor candidat PDL pentru Parlament, se dovedeşte incapabil să respecte exigenţele funcţiei pe care o ocupă. Faptul că cere demisia primarului Şimon demonstrează acest lucru. Un prefect care respectă legea, îl anunţăm pe domnul viitor candidat Bibarţ, trebuie să se ocupe de legalitatea actelor administraţiei locale, nu de parcursul politic al primarilor. Nu este un motiv de demisie faptul că primarul Şimon doreşte să se respecte legea. Prefectul Bibarţ ar face bine să se ocupe de dosarele penale ale primarului Falcă şi ale altor primari penali ai PDL, cum ar fi cei din Vinga, Şeitin şi mulţi alţii. Constatăm din păcate că dânsul vrea să ajungă parlamentar folosind voturile primarilor penali, în timp ce face exerciţii de imagine la adresa celor care respectă legea” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *