News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Claudia Boghicevici, deputat PDL al Colegiului 2 Arad, vicepresedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a organizat, in parteneriat cu Consiliul Judetean Arad si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad o intalnire de lucru pentru persoanele interesate de accesarea fondurilor programului “ Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoanele varsnice”.

Programul a fost demarat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si isi propune crearea de centre rezidentiale pentru persoanele de varsta a treia, prin reorganizarea unor unitati sanitare aflate in administrarea autoritatilor locale.

“ Primariile interesate de acest proiect au avut posibilitatea sa cunoasca conditiile si termenii de parteneriat ai proiectului. Programul are ca obiective dezvoltarea retelei de centre rezidentiale care sa acopere nevoile persoanelor varstnice, prin asigurarea unei ingrijiri de lunga durata, de calitate, pentru varstnicii care si-au pierdut autonomia si nu-si pot continua viata in conditii de siguranta la propriul domiciliu. De asemenea, prin infiintarea acestei retele de centre, se are in vedere reducerea numarului de spitalizari ale persoanelor varstnice care sufera de afectiuni cronice, generatoare de dependenta. Ministerul a alocat un buget de 200.000 lei, suma din care Primariile pot sa asigure plata personalului si cheltuielile de functionare a caminelor.” – a punctat deputatul Claudia Boghicevici. (comunicat)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *