News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În urma sosirii la ISJ Arad a delegaţiei părinţilor din localitatea Iermata, comuna Seleuş, pentru a-şi manifesta nemulţumirile  în legătura cu reorganizarea reţelei şcolare pentru anul 2010-2011, considerăm că este necesar să facem anumite clarificări.

Decizia de restructurare şi de eficientizare a reţelei a avut la bază mai multe criterii, cum ar fi numărul de elevi, reducerea claselor simultane, opinia primarilor, a directorilor, a părinţilor şi, nu în ultimul rând,  distanţa dintre localităţi şi posibilitatea asigurării transportului copiilor.

În ceea ce priveşte  situaţia de la Iermata, având în vedere instrucţiunile pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru anul şcolar 2010-2011 din judeţul Arad, aprobate prin OMECTS nr. 3064 din 25.01.2010, ISJ Arad a solicitat în data de 17 februarie 2010, avizul consultativ al Consiliului Local din comuna Seleuş pentru reţeaua şcolară pentru anul 2010, care presupune ca elevii de la şcoala din Iermata să frecventeze cursurile la Şcoala Generală Moroda. Termenul de comunicare al acestuia era 1 martie 2010 iar lipsa răspunsului în termen este considerată un acord tacit cu propunerea ISJ Arad, fapt evidenţiat si în adresa ISJ Arad către consiliile locale. Menţionăm că Primăria Seleuş a răspuns solicitării ISJ Arad ulterior, printr-o adresă înregistrată cu data de 22.03.2010.

Precizăm că mutarea copiilor de la Iermata la Moroda  s-a făcut pentru asigurarea calităţii actului educaţional,  prin desfiinţarea claselor simultane. 14 copii din clasele I-IV, care urmau să înveţe în 2010-2011 la Iermata urmau să fie mutaţi la Moroda unde li se putea asigura şcolarizarea în 3 clase distincte, astfel: clasa I, clasa a II-a şi clasele a II-a şi a IV-a în regim se clase simultane. Copiilor li se poate asigura transportul cu microbuzul şcolii Seleuş, pe o distanţă de 2 Km.

În ceea ce priveşte investiţiile, din datele ISJ Arad reiese faptul că la Şcoala Iermata nu s-au alocat fonduri de la bugetul de stat, din cauza numărului mic de copii, iar la şcoala Moroda s-au alocat, în perioada 2007-2009, de la bugetul de stat, fonduri în cuantum de 653 mii lei, cu care s-a realizat reabilitarea şcolii, în care în anul 2010-2011 vor învăţa 105 elevi.

În urma solicitării părinţilor din data de 31.08-2010,  Consiliul de Administraţie al ISJ Arad va reanaliza decizia de mutare a copiilor de la Iermata la Moroda şi va comunica, în timp util, tuturor celor implicaţi decizia ISJ Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *