News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

inaintare grad jandarmi vladimirescu

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a desfăşurat şi în cursul acestui an activităţi de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ.

Cu toate că, de această dată, numărul celor ce şi-au exprimat, în scris, intenţia de a participa la concursul de admitere, a fost mai mic, respectiv 24, faţă de 90 în anul 2010, procentul de promovare a fost mult mai mare.

În anul 2010, doar trei din cei 39 de candidaţi prezentaţi la concurs au promovat. În acest an însă, procentul de promovare a fost mai mare, fiind admişi şapte din cei opt candidaţi prezentaţi la concurs.

Pentru a putea participa la concursurile de admitere, a fost necesar ca cei înscrişi să promoveze, în prealabil, examenul psihologic şi cel medical. La prezentarea la concurs, cei înscrişi au susţinut un nou control medical şi probe sportive, de asemenea eliminatorii, şi apoi testul scris. Acesta a constat în verificarea cunoştinţelor la limba română şi o limbă străină.

La finalizarea studiilor postliceale, care au durata de 2 ani, absolvenţii vor fi repartizaţi în serviciu, în una din unităţile Jandarmeriei Române, în funcţie de opţiunile fiecăruia.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *