News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Programul de spălare a străzilor, cu detergenți, din municipiu continuă cu Calea Aurel Vlaicu Programul de spălare a străzilor, cu detergenți, din municipiu continuă cu Calea Aurel Vlaicu
Please follow and like us:
Pin Share

Primăria Municipiului Arad continuă acțiunea de spălare și dezinfecție a suprafețelor din domeniul public al Municipiului Arad. Echipele edilitare vor ajunge în 16 și 17 august pe Calea Aurel Vlaicu unde vor desfășura activități de spălare manuală și mecanizată a întregii suprafețe a carosabilului și trotuarelor, precum și a elementelor sistemului de semaforizare și siguranță rutieră (indicatoare, stâlpișori pentru delimitare parcare etc.) aferente. Activitățile de spălare la bordură sunt organizate separat de activitățile obișnuite de curățenie din municipiu (golire coșuri de gunoi stradale, măturarea manuală a străzilor) care se desfășoară zilnic, conform programului.

Activitatea de spălare a părții carosabile a străzilor și trotuarelor se realizează cu ajutorul utilajelor mecanizate, dotate cu perii și cu detergent profesional cu jet de apă sub presiune. Această operațiune are loc după cea de aspirare a prafului și a reziduurilor depuse pe arterele municipiului. Detergentul folosit are proprietăți de spălare și degresare, fără a afecta mediul, fiind ecologic, biodegradabil și nepoluant.

Pentru eficacitate maximă, programul de spălare și igienizare profesională a străzilor și trotuarelor din municipiu se va desfășura noaptea, când traficul rutier este redus. Chiar și așa vor exista echipe mixte formate din reprezentanții Primăriei Municipiului Arad care vor asigura devierea circulației și fluidizarea traficului în afara perimetrului de desfășurare a activităților, respectiv pentru a verifica conformitatea operațiunilor.

În vederea desfășurării optime și în condiții de siguranță a activităților de salubrizare stradală mecanizată, rugăm proprietarii și conducătorii auto să nu îngreuneze activitatea utilajelor de salubrizare cu (auto)vehicule parcate pe traseul programat.

În acest sens, în data de 16.08.2021 (Luni), între orele 1800 – 500, vă rugăm să nu parcați (auto)vehicule pe toată lungimea străzii Calea “Aurel Vlaicu”, artera Piața “Caius Iacob” (Podgoria) – Stația Electrometal (Lebăda) intersecție cu Strada Fulgerului.

Autovehiculele aparținând locuitorilor care domiciliază în blocurile de pe sensul de mers dinspre Piața “Caius Iacob” (Podgoria) până la sensul giratoriu intersecție cu Strada Bumbacului (UTA) se pot parca pe celălalt sens de mers sau în parcarea din fața Gării Arad.

Posesorii (auto)vehiculelor parcate de la intersecția cu Strada Bumbacului

(UTA) până la Stația Electrometal (Lebăda) colț cu Strada Fulgerului sunt rugați să le relocheze în parcarea amenajată de-a lungul Străzii Poetului.

De asemenea, în data de 17.08.2021 (Marți) între orele 1800 – 500, vă rugăm să evitați

parcarea (auto)vehicule pe toată lungimea străzii Calea “Aurel Vlaicu”, artera Stația Electrometal (Lebăda) – Podgoria.

Autovehiculele de pe sensul de mers dinspre Stația Electrometal (Lebăda) înspre intersecția cu Strada Cocorilor (UTA) vor putea fi parcate în parcarea de la Biserica Creștină Penticostală “Betel” sau în parcarea Kaufland, iar cele parcate de la intersecția cu Strada Cocorilor (UTA) spre Podgoria vor fi parcate pe celălalt sens de mers.

Vă informăm că, în cazul în care nu vă conformați solicitării de eliberare a domeniului public de (auto)vehicule parcate, se va dispune ridicarea și relocarea acestora în cel mai apropiat loc disponibil. Operațiunea de ridicare și transport a (auto)vehiculelor parcate neregulamentar va fi asigurată de Direcția Generală Poliția Locală Arad și SC RECONS SA, în baza prevederilor legale și a avizului Comisiei de Sistematizare a Circulației din Municipiul Arad. Apelând gratuit numărul de telefon 0257-939 (Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Arad) veți afla cu exactitate unde au fost relocate autoturismele ridicate.

Nu mizăm pe amenzi, ci pe responsabilitate, componenta civică a arădenilor și existența unui parteneriat, dialog și deschidere pentru evoluția proiectelor comunității, pentru a depune împreună eforturi pentru un oraș mai curat și mai sănătos, pentru noi și copiii noștri.

Precizăm că solicitarea de eliberare a carosabilului în perioada menționată anterior va fi comunicată zilnic, cu minim două zile înainte de organizarea acțiunii, inclusiv în data desfășurării activităților de spălare stradală, atât prin notificări scrise (flyere) distribuite pe parbrizele autovehiculelor cât și prin anunțuri afișate la avizierul asociațiilor de proprietari din zona Calea Aurel Vlaicu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *