News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Proiect câștigat pentru iluminatul orașului Pecica Proiect câștigat pentru iluminatul orașului Pecica
Please follow and like us:
Pin Share

Aproape trei milioane de lei va primi orașul Pecica pentru finalizarea eficientizării rețelei de iluminat public stradal, prin Programul privind creșterea eficienței energetice infrastructurii de iluminat public, sesiunea 30.12.2022-31.01.2023.

Primarul Petru Antal ne-a oferit primele amănunte: ”Finanțarea asigurată de Administrația Fondului de Mediu face posibilă montarea a aproximativ 500 de corpuri noi de iluminat, în locul celor care nu a putut fi schimbate prin proiectul precedent, dar și becuri noi, prin extinderea rețelei pe strada 1 (la ieșirea spre Nădlac), pe strada 204 (spre gară) și pe strada 508 (spre calea ferată și spre cartierul Detroit). La finalizarea proiectului, vom avea o rețea de iluminat public eficientizată în întregime, doar cu corpuri de iluminat economice, LED.”

Modernizarea vizează și satele aparținătoare Turnu, Sederhat și Bodrogu Vechi. Este o sumă importantă pentru Pecica, oraș care plătește în jur la un milion de lei anual pentru facturile de iluminat public. Atât prin proiectul implementat inițial, cât și prin cel anunțat mai sus, administrația pecicană își dorește să facă economii importante dar și să ofere locuitorilor un iluminat public eficient.

”Încă lucrăm la eficientizarea sistemului de iluminat public, așa cum v-am mai declarat. Comunicăm cu cetățenii permanent și ne dorim să mulțumim pe toată lumea. Sunt ore în care intensitatea luminii scade. Nu are rost să consumăm aiurea. Intensitatea scade după ora 23:00, pentru că, circulația locuitorilor până dimineața la ora 05:00 este redusă. Având în vedere prețul ridicat al energiei electrice din ultima vreme, încercăm să facem economie la factura de energie. Exact cum face orice om responsabil când pleacă de acasă își stinge lumina” a încheiat edilul pecican.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *