News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula a avut o intervenție pe marginea dezbaterii privind viitorul Politicii  Agricole Comune în contextul asigurării securității alimentare. „Consider importantă promovarea producției și comercializării alimentelor tradiţionale locale. Produsele alimentare cu referinţă regională prezintă multiple beneficii atât prin costurile reduse de transport, cât şi prin reducerea riscului de perisabilitate. În plus, accentuează principiul european al menținerii diversității prin păstrarea autenticității produselor tradiționale.”

Eurodeputatul arădean a insistat asupra necesității implicării autorităților regionale în vederea sprijinirii capacității agricole a regiunilor ce dețin acest potențial. „Se pot crea brand-uri regionale în domeniul alimentar, evitându-se, astfel, posibile monopoluri. Aceste monopoluri ar crea un dezechilibru în acest sector vital”, a completat europarlamentarul arădean.

În contextul în care Uniunea Europeană are o populație urbană în continuă creștere, eurodeputatul a afirmat faptul că o soluție și, în același timp, o provocare pentru asigurarea securității alimentare  o constituie dezvoltarea agriculturii urbane pe verticală.

Intervenţia europarlamentarului Iosif Matula a avut loc la prezentarea proiectului de raport referitor la recunoaşterea agriculturii ca sector strategic în contextul securităţii alimentare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *