News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PRUNELE USCATE, BUNE PENTRU MEMORIE PRUNELE USCATE, BUNE PENTRU MEMORIE
Please follow and like us:
Pin Share

Deosebit de gustoase, prunele uscate fac parte din gama de fructe care se găsesc tot timpul anului pe piaţă. Dacă le consumi regulat, ele te ajută să-ţi menţii atât corpul, cât şi mintea sănătoase.

  • Păstrează memoria bună. Prunele uscate mai conţin resveratrol, un antioxidant de 5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic ca vitamina C. Este de mare folos pentru că elimină celulele deteriorate care afectează memoria, conform www.alegesanatos.ro.
  • Previn constipaţia. Pe lângă faptul că ajută tranzitul intestinal, sunt cunoscute şi pentru abilitatea de a preveni constipaţia.
  • Te scapă de oboseală şi stres. Un alt avantaj al consumului de prune îl reprezintă faptul că sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbţie a fierului. Datorită conţinutului natural de zaharuri, prunele au proprietăţi energizante. Ele pot alunga oboseala sau senzaţia de stres.
  • Ajută la slăbit. Sunt sărace în calorii şi, spre deosebire de fructele proaspete, se pot păstra mai mult timp, putând fi achiziţionate tot anul. Prin conţinutul de fibre, inhibă pofta de mâncare.
  • Previn bolile de inimă. Prin conţinutul mare de potasiu, prunele au darul de a menţine presiunea sângelui la limite normale şi, prin urmare, să prevină accidentele vasculare cerebrale.
  • Benefice pentru oase. Prunele sunt bogate şi în vitamina A: un singur fruct conţine 8 % din aportul zilnic. E recunoscut faptul că vitamina A promovează refacerea şi creşterea oaselor.
  • Combat anemia. Vitamina C, care se găseşte în prune, combate anemia. Aceasta intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei feriprive.

 

  • Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *