News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PSD Arad a fost la Congres

Politica 17 octombrie 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Organizatia Judeteană PSD Arad a fost reprezentată sâmbătă, 16 octombrie 2010, la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat de către un număr de 53 de delegati alesi cu prilejul Conferintei Judetene din data de 16 septembrie 2010.

 În total, la lucrările Congresului au participat aproximativ 4500 de delegati, pe Ordinea de zi aflându-se Raportul de activitate al Partidului Social Democrat, Programul de actiuni politice pentru anul 2011 – pregătirea alegerilor locale si parlamentare din anul 2012, adoptarea Programului România corectă – România Socială, un program realizat în cadrul Departamentelor Consiliului National al PSD coordonate de presedintele acestuia, dl. Adrian Năstase, adoptarea modificărilor aduse Statutului PSD.

 Aceste modificări vizează în principal reforma organizării executive, înfiintarea PSD Diaspora pentru organizatiile PSD înfiintate de românii din afara granitelor tării si modalitatea de alegere a Presedintelui PSD, acesta urmând să fie desemnat prin votul tuturor membrilor partidului, înregistrati ca atare la data desfăsurării alegerilor.

 De asemenea, a fost modificată structura Consiliului National prin cooptarea unor noi membrii, din partea Organizatiei Judetene PSD Arad fiind alesi presedintele Dorel Căprar, secretarul executiv Sabin Maris, Laurentiu Hălmăgean, Alexandra Braica si Flavius Măduta. Congresul Extraordinar al PSD a adoptat totodată o Rezolutie referitoare la limitele ideologice si identitatea doctrinară ale PSD în contextul economic, social si politic actual din România si din Uniunea Europeană.

 Nu în ultimul rând, presedintele PSD  Victor Ponta a prezentat 100 solutii de guvernare, reunite într-un document programatic ce constituie o sinteză a principalelor măsuri pe care PSD le consideră solutii prioritare în vederea limitării si înlăturării efectelor dezastruoase ale guvernării Băsescu-Boc, respectiv pentru iesirea României din criza economică, socială si morală în care au adus-o PDL si partenerii săi de guvernare antisocială UNPR și UDMR.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *