News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Guvernarea PDL afundă şi mai mult în sărăcie zeci de mii de familii. Este vorba despre aproximativ 175 000 de oameni pentru care a fost sistat ajutorul minim garantat şi indemnizaţia de creştere a copilului, începând cu 1 ianuarie. Motivul: neplata impozitelor către stat.

„Guvernanţii arată de fapt că nu înţeleg ce se întâmplă în ţară şi nici nu îi interesează. În acest caz este vorba despre oameni care nu au practic nicio sursă de venit, motiv pentru care au şi cerut ajutor din partea statului. Este absurd ca aceşti oameni să fie lăsaţi fără nicio sursă de venit pentru că nu şi-au plătit impozitele. Practic, aceşti oameni au rămas fără niciun venit de la 1 ianuarie, în plină iarnă. Este un act de cruzime din partea guvernanţilor, care nu ţin cont de anumite evoluţii istorice în societatea românească. Eu nu cred că în lume civilizată există oameni care nu au niciun venit, cât de mic şi niciun fel de ajutor din partea autorităţilor publice” a spus Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Arad.

Statul român are de onorat plăţi către mai multe categorii de bugetari, care şi-au câştigat anumite drepturi salariale în instanţă. Guvernul PDL a decis să nu plătească aceste sume, până când se vor mai atenua efectele crizei şi vor exista mai mulţi bani la buget. „Iată că guvernanţii gândesc într-un fel când este vorba despre ei şi în alt fel când este vorba despre cei mai săraci dintre români. În loc să fie intransigenţi cu marii datornici la bugetul de stat, guvernanţii au găsit de cuviinţă să fie duri cu cei care nu au nicio apărare. Este o atitudine nedemnă şi duplicitară” apreciază Laurenţiu Hălmăgean.

PSD Arad întreabă noul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici, cum înţelege ajutorarea acestor categorii defavorizate, adică principalii beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială? Pentru a evita situaţiile care nu au ce căuta într-o lume civilizată – oameni care mor de frig şi de foame – PSD Arad solicită abrogarea de îndată a Ordonanţei de urgenţă nr.124 /27 decembrie 2011, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2012. Social-democraţii solicită revizuirea condiţiilor de acordare a venitului minim garantat în sensul că acestor categorii defavorizate să li se aplice scutiri, reeşalonăi la plata datoriilor pe o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, social-democraţii solicită ocuparea locurilor de muncă vacante în sistemul de asistenţă socială, tocmai pentru a evalua exact situaţia acestor beneficiari şi a propune măsurile necesare de care au nevoie pentru a ieşi din starea de risc în care se află. Noul ministru trebuie să ştie că asistenţa socială nu se face la telefon, din birou, nu se face cu 300 de cazuri la un asistent social, cum propune noua lege a asistenţei sociale.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *