News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

AFIS QED_web

Cel mai apreciat film românesc al anului, „Q.E.D.”, scris și regizat de Andrei Gruzsniczki și selecționat în peste 20 de festivaluri internaționale, se lansează din 10 octombrie în 27 de orașe, inclusiv la Arad. Spectatorii îl vor putea vedea, în prima săptămână de lansare, la Cinema City din Atrium Mall și Cinema City din Galleria Mall. Actrița Ofelia Popii, aflată la primul rol principal într-un lungmetraj, a fost remarcată de presa internațională.

„Unul dintre marile merite ale filmului este acela că introduce o actriță aproape fără experiență în cinema. E posibil ca multe filme românești să o aibă în distribuție, de acum înainte, pe Ofelia Popii, o actriță de teatru care demonstrează că poate trece ușor de pe scenă pe platourile de filmare. Elena ei este o femeie puternică, frumoasă și cu un spirit de luptătoare, dispusă să se bată pentru viitorul familiei ei”, scrie publicația Cineuropa.

Drama cu accente policier are ca punct de plecare decizia unui matematician de a publica o cercetare într-o revistă a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului. Gestul său nu rămâne fără consecințe. În rolurile centrale: talentații actori de teatru Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, alături de Florin Piersic Jr.


 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *