News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

"Pragul de investiţii la SIF – barieră în calea relansării economiei" acuza deputatul Ciprian Luca

Politica 28 februarie 2011 admin 0

ar conduce la o manipulare pe piaţa de capital. “Consider că asigurarea libertăţii investitorilor de a se implica în anumite direcţii1 care3 ceea ce ar conduce la majorarea valorii acţiunilor. “Pe de altă parte1 dacă nu blochează1 în mod cert1 încetineşte dezvoltarea acestor segmente de piaţă ce ar putea conduce la o relansare a economiei naţionale”1 iniţiator al proiectului de lege.Demnitarul arădean apreciază drept nefondată teoria susţinută de cei care se opun noului proiect de lege cum că majorarea acestui prag sau eliminarea lui1 locuri de muncă create1 ne cramponăm în praguri care să nu permită o aşa-zisă manipulare în piaţă. În loc să deschidem căi de a atrage bani în investiţii ce vor genera şi alte avantaje atât pentru bugetul de stat cât şi pent1 noi preferăm să ne îndatorăm până peste cap”.Deputatul Ciprian Luca a fost contactat recent de un grup de mici investitori care susţin ideea desfiinţării pragului de investiţii. Aceştia apreciază că e1 nu reprezintă altceva decât firescul unei politici economice conturată pentru dezvoltare”1 pe de altă parte1 Pe principiul “ să nu ne vindem ţara” membrii comisiei pentru Politică Economică din Camera Deputaţilor se opune iniţiativei de majorare de la 1 la 5% a pragului impus investitorilor la SIF-uri. “ Per1 respectiv desfiinţarea Autorităţii Sanitar Veterinare şi Pentru Suguranţa alimentelor (deşi privatizarea în acest sector implică riscuri majore pentru sănătatea populaţiei) cu refuzul de eliminare sau1 se dovedeşte încă o dată. Lipsa unei coerenţe se arată şi prin antiteza în care se află măsura privatizării laboratoarelor de analize sanitar veterinare1 sunt PENTRU eliminarea acestui prag1 susţine Ciprian Luca.Lipsa unei strategii clare privind relansarea economiei pe de o parte şi siguranţa naţională1 susţine deputatul Ciprian Luca2 tocmai pentru a oferi egalitate de şanse între investitori. Cum se poate vorbi despre libertate pe o piaţă care impune limite legate de nivelul investiţiilor. Niciunde în lume nu se practică o asemene1 venituri suplimentare la bugetul de stat” se arată în adresa remisă de investitori demnitarului arădean.Proiectul de lege a trecut de comisia juridică însă nu a primit aviz favorabil din partea comisi1
Please follow and like us:
Pin Share

Pe principiul “ să nu ne vindem ţara” membrii comisiei pentru Politică Economică din Camera Deputaţilor se opune iniţiativei de majorare de la 1 la 5% a pragului impus investitorilor la SIF-uri.

“ Personal, sunt PENTRU  eliminarea acestui prag, tocmai pentru a oferi egalitate de şanse între investitori. Cum se poate vorbi despre libertate pe o piaţă care impune limite legate de nivelul investiţiilor. Niciunde în lume nu se practică o asemenea măsură, care, în mod cert, dacă nu blochează, încetineşte dezvoltarea acestor segmente de piaţă ce ar putea conduce la o relansare a economiei naţionale”, susţine deputatul Ciprian Luca, iniţiator al proiectului de lege.

Demnitarul arădean apreciază drept nefondată teoria susţinută de cei care se opun noului proiect de lege cum că majorarea acestui prag sau eliminarea lui, ar conduce la o manipulare pe piaţa de capital. “Consider că asigurarea libertăţii investitorilor de a se implica în anumite direcţii, nu reprezintă altceva decât firescul unei politici economice conturată pentru dezvoltare”, susţine Ciprian Luca.

Lipsa unei strategii clare privind relansarea economiei pe de o parte şi siguranţa naţională, pe de altă parte, se dovedeşte încă o dată. Lipsa unei coerenţe se arată şi prin antiteza în care se află măsura privatizării laboratoarelor de analize sanitar veterinare, respectiv desfiinţarea Autorităţii Sanitar Veterinare şi Pentru Suguranţa alimentelor (deşi privatizarea în acest sector implică riscuri majore pentru sănătatea populaţiei) cu refuzul de eliminare sau cel puţin de majorare a pragului impus investitorilor la SIF.

“ Cum să urmărim relansare economică fără bani? Iar în loc să ştim să profităm de interesul marilor investitori europeni de a aduce bani în ţară, ne cramponăm în praguri care să nu permită o aşa-zisă manipulare în piaţă. În loc să deschidem căi de a atrage bani în investiţii ce vor genera şi alte avantaje atât pentru bugetul de stat cât şi pentru populaţie, noi preferăm să ne îndatorăm până peste cap”.

Deputatul Ciprian Luca a fost contactat recent de un grup de mici investitori care susţin ideea desfiinţării pragului de investiţii. Aceştia apreciază că eliminarea plafonului conduce la creşterea nivelului de investiţii, ceea ce ar conduce la majorarea valorii acţiunilor. “Pe de altă parte, aceste SIF-uri deţin acţiuni de la 20% până la un procent  de 100%la câte 200 de societăţi de fiecare SIF, adică aceste 5 SIF-uri au în proprietate la un loc 1000 de societăţi.Ce ar fi dacă aceste societăţi prin intermediul SIF –urilor ar fi în proprietatea acelor investitori care ar avea banii şi cunoştinţele necesare pentru dezvoltarea lor? Oare acei investitori ar sta şi ar lăsa ca investiţia lor să dispară să-şi piardă banii? Noi cred  că nu si credem că treptat ar investi în toate acele societăţi care prezintă potenţial. Şi iată încă un effect din care economia României ar câştiga prin investiţii directe în producţie, locuri de muncă create, venituri suplimentare la bugetul de stat” se arată în adresa remisă de investitori demnitarului arădean.

Proiectul de lege a trecut de comisia juridică însă nu a primit aviz favorabil din partea comisiei pentru politică economică. El va ajunge însă în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *