News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Din inima Frantei 4

Descoperă „povestea vinului franţuzesc”! În perioada 7 octombrie – 7 noiembrie 2013, vinuri de calitate, aduse din opt regiuni cu podgorii renumite din Franţa sunt disponibile în magazinele Lidl din toată ţara, la preţuri avantajoase. Educator al gusturilor, Lidl te învaţă, în această toamnă, cum să asociezi corect vinul cu mâncarea preferată, cum să deguşti sau să serveşti un vin bun la fiecare masă.

 Francezii sunt recunoscuţi atât pentru bucătăria lor, cât şi pentru podgoriile şi tradiţia vinurilor de calitate. Măiestria prin care aceştia reuşesc să combine perfect un vin bun cu un anumit preparat culinar este apreciată de către somelieri şi specialiştii în gastronomie. Prin noua colecţie vastă de vinuri franţuzeşti, pe care o găseşti acum la Lidl, dar și prin intermediul sfaturilor utile incluse în catalogul dedicat, poți face acum cele mai bune asocieri.

 La Lidl, calitatea şi rafinamentul franţuzesc au preţuri accesibile, deci bucură-te în fiecare zi de o cină servită cu multă eleganţă şi bun gust, alegând corect vinul care va însoţi mâncarea. Pentru ca cele două arome – cea a preparatului gătit şi cea a vinului să se pună reciproc în valoare, serveşte antreurile pe bază de peşte, prosciutto şi legume sau renumitul preparat culinar francez, raţă cu portocale, cu un vin rosé sec, cum este Cuvée Sainte Cécile (12,99 lei). Vinul roşu purpuriu sec, precum Lys de Cournillot (12,99 lei) se potriveşte perfect cu mâncărurile care necesită o preparare mai îndelungată, la cuptor sau cratiţă – tocane, pastramă de oaie, drob de miel sau carne roşie la tavă.

 Dacă ai nevoie de puţină inspiraţie culinară pentru a pregăti o cină „à la Française”, ţine cont de recomandările maestrului bucătar Petrişor Tănase.  Prepară o salată niçoise şi serveşte-o alături de vinul alb sec Château la Freynelle (19,99 lei) din regiunea Bordeaux. O reţetă plină de gust şi savoare este „Coq au Vin”, preparat culinar care va merge perfect împreună cu vinul roşu sec Dauphin du Château Lafargue (49,99 lei). Dacă vrei să pregăteşti renumitul „Quiche Lorraine”, alege vinul rosé demisec Cabernet d’Anjou Domaine de la Dounière (24,99 lei).

 Vinurile recomandate, precum şi alte sortimente de vin franţuzesc rosé, alb şi roşu le poţi găsi în perioada 7 octombrie – 7 noiembrie 2013 la Lidl, la preţuri speciale.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *