News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

RAIFFEISEN CENTROBANK SUSȚINE LICHIDITATEA BANCA TRANSILVANIA, CEA MAI TRANZACȚIONATĂ ACȚIUNE DE LA BURSĂ RAIFFEISEN CENTROBANK SUSȚINE LICHIDITATEA BANCA TRANSILVANIA, CEA MAI TRANZACȚIONATĂ ACȚIUNE DE LA BURSĂ
Please follow and like us:
Pin Share

Banca Transilvania (BVB:TLV), cea mai mare bancă din România și una dintre cele mai lichide acțiuni tranzacționate la Bursa de Valori București, beneficiază de astăzi, 7 septembrie, de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) din partea Raiffeisen Centrobank. Banca Transilvania este de asemenea pe prima poziție în termeni de capitalizare bursieră, în rândul companiilor antreprenoriale românești listate la bursă (17,2 mld. lei, respectiv 3,5 mld. euro).

Ne bucurăm că Banca Transilvania alege să inițieze o colaborare cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker al Emitentului. Banca Transilvania demonstrează încă o dată importanța pe care o alocă pieței de capital și performanței acțiunilor sale la bursă. Accesarea programului de Market Maker al Emitentului de către cea mai tranzacționată companie la bursă, inclusă deja în indicii FTSE Russell de Emerging Market, va arăta cu atât mai mult utilitatea acestui program pentru îmbunătățirea lichidității unui emitent”, spune Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

„Banca Transilvania, inclusiv ca emitent, a avut un rol decisiv la promovarea pieţei de capital româneşti în categoria de piaţă emergentă. Participarea activă la dezvoltarea bursei din Bucureşti a fost şi rămane focusul nostru, ca prima instituţie financiară care și-a înscris acţiunile la tranzacţionare în România”, a declarat Mihaela Nădăşan, Director General Adjunct, Instituţii şi Pieţe Financiare, Banca Transilvania.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de Raiffeisen Centrobank în baza unui contract semnat cu Banca Transilvania. Acțiunea TLV este a treia pentru care Raiffeisen Centrobank oferă servicii de Market Maker al Emitentului, după Evergent Investment și Purcari Wineries.

„Suntem bucuroși să includem Banca Transilvania, compania cu cea mai mare pondere în indicele BET al Bursei de Valori București, în portofoliul nostru de clienți și să îi susținem astfel povestea de succes. Ne propunem să creștem lichiditatea pieței, precum și pe cea a acțiunilor TLV”, spune Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Centrobank.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *