News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

RATA PIRATERIEI IN ROMANIA ESTE DE 63% RATA PIRATERIEI IN ROMANIA ESTE DE 63%
Please follow and like us:
Pin Share

România avea în anul 2013 o rată a pirateriei de 63% ceea ce a poziționat-o pe lista de observație a organismelor internaționale, a spus Irina Arjoca, director general adjuct al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor, în cadrul conferinței „Proprietatea Intelectuală în Economia Digitală”, organizată astăzi la Marriott. Revista Capital este partener media.

Dincolo de reducerea pirateriei, România trebuie să realizeze o strategie în domeniul proprietății intelectuale. „Lipsește o strategie în domeniul proprietății intelectuale. Înainte de 2007, România a avut o strategie națională în domeniu. Un proiect pentru 2014 – 2015 a fost redactat de OSIM și ORDA, dar nu corespundea strategiei europene și nu a fost aprobat prin hotărâre de Guvern”, a mai spus Arjoca.

Totodată, din păcate, încă nu există posibilitatea de a face online înregistrările în baza ORDA.

Pe de altă parte, este nevoie și ca publicul să conștientizeze problemele care țin de proprietatea intelectuală. „Sperăm să se găsească bani pentru realizarea pachetului format din manual al profesorului și al elevului pentru cursul de proprietate intelectuală în liceu”, a mai spus directorul general adjunct al ORDA.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *