News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

REMEDII EXCELENTE PENTRU BOLILE GRAVE IN SEZONUL RECE REMEDII EXCELENTE PENTRU BOLILE GRAVE IN SEZONUL RECE
Please follow and like us:
Pin Share

În sezonul rece bolile cronice se agravează. Fructele Noni, compresele cu lămâie și piper și cartilajul de rechin sunt remedii dovedite pentru îmbunătățirea stării de sănătate a bolnavilor cronici.

Fructul de Noni eficient într-o varietate de boli

De mai bine de 2000 de ani, fructul Noni este folosit în tratarea celor mai grave afecțiuni ale umanității. De-a lungul timpului, datorită efectelor sale curative, acest fruct a fost supranumit de nutriționiști : ”Fructul zeilor”, ”Fructul vieții”,  dar  și ”Aspirina celor din Antichitate.”   Totodată, în ultimele trei decenii, cercetările ştiinţifice şi medicale riguroase au demonstrat puternicele efecte curative asupra unui număr impresionant de boli printre care :diabetul, parkinsonul, psoriazisul, Alzeimer, hipertensiunea, cancerul, scleroza multiplă, oboseala cronică, infecţiile virale, zona zoster, bolile digestive şi senilitatea. Deoarece fructul Noni  conține scopolamină, o substanță cu efecte antibiotice, preparatele obținute din acest fruct sunt indicate și în eradicarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de apariţia ulcerelor gastrice. În acest caz, specialiștii recomandă administrarea a câte 30 ml de suc Noni, de câte trei ori pe zi, cu o jumătate de oră  înainte de mesele principale. Totodată, acest remediu pe bază de scopolamină este benefic şi în tratarea infecţiei cu E. coli, o bacterie care în mod normal trăieşte în tubul digestive. Atunci când E. coli  se  înmulţeşte necontrolat, aceasta favorizează apariţia infecţiilor urinare.

Preparatele din fructe Noni cresc nivelul de energie

În urma unui studiu pe şoareci, specialiştii au observat că, după ce au consumat fructe Noni, „şoarecii în vârstă au început se comporte ca şi cei tineri”. De asemenea, în timp, tratamentele cu fructe Noni au dat rezultate bune şi foarte bune și în maladia canceroasă, deoarece  această terapie  limitează dezvoltarea vaselor de sânge canceroase şi are puterea să inhibe formarea altor vase noi de sânge canceroase în ţesuturile umane.

Noni întăreşte sistemul imunitar

Fructul Noni conține cantități semnificative de vitamine:  A și C, doi dintre cei mai puternici antioxidanţi. De aceea, preparatele pe bază de fructe Noni sunt renumite pentru proprietăţile imunostimulatoare. Un studiu realizat de specialiștii britanici de la Centrul Național de Medicină Alternativă și Complementară a demonstrat că persoanele care consumă preparate pe bază de fructe Noni sunt mai puțin predispuse la viroze și la răceli. Pentru stimularea sistemului imunitar, terapeuții  recomandă un consum de 125 ml de suc Noni pe zi.

În ţara noastră, fructul Noni se găseşte în farmacii şi în unităţi Plafar sub formă de sirop şi de capsule.

Un leac rapid pentru sinuzita de sezon

În sezonul rece, din cauza frigului, a umezelii sau a vântului ne pândește  „sinuzita de sezon”. Pe lângă tuse, febră, nas înfundat şi mai ales de secreţii nazale purulente, oricine se confruntă cu o sinuzită de acest tip, poate fi chinuit şi de dureri insupostabile de cap, de gât și de urechi. Boala se poate complica, deoarece bolnavul ajunge uşor şi în pragul unei depresii. Dacă medicamentele analgezice nu-şi fac efectul aşa cum speraţi, remediile naturiste pot avea efecte benefice, peste așteptări.  Există un astfel de leac care, după multă vreme de suferinţă, vă scapă de coşmarul acestor chinuri.

Cum să procedaţi

La început, trebuie să vă masați ușor fruntea cu un unguent preparat din  gălbenele. După aceea, pe o pânză de bumbac, puneţi şase-şapte rondele de lămâie pe care le presăraţi cu mult piper măcinat foarte mărunt. Această cataplasmă o aşezaţi pe frunte, în zona dureroasă, unsă cu emulsie de gălbenele şi o fixaţi bine cu ajutorul unei căciuli sau basmale. Doar a doua zi îndepărtaţi cataplasma. De cele mai multe ori, durerea se ameliorează chiar din prima zi. Dar, pentru a fi siguri că necazul nu se repetă, atunci aplicaţi alte cataplasme două sau trei seri la rând. După acest tratament, evitaţi să mergeţi cu capul descoperit în anotimpul rece.

Cartilajul de rechin îmbunătățește sistemul imunitar

Specialiștii din  mai multe țări consideră că preparatele din cartilaj de rechin  au devenit o armă eficientă în lupta cu bolile acestui secol. În sezonul rece, afecțiunile cronice  și inflamatorii devin insuportabile.  Dar preparatele  pe bază de cartilaj de rechin, care sunt pe val, au devenit o speranță de viață îmbunătățită pentru multe categorii de bolnavi.  Numeroase persoane care au testat eficiența acestor remedii au constatat cu bucurie că starea lor de sănătate s-a îmbunătățit și acest remediu a devenit o armă în lupta cu bolile  acestui secol: osteoporoza, artrita, reumatismul, cancerul și bolile degenerative. De asemenea,  studiile recente au dovedit că  produsele din cartilaj de rechin constituie o nouă armă în terapia cancerului. Totodată, proprietăţile remineralizante, antimicrobiene şi antiinflamatoare ale acestui leac recomandă tratamentul cu cartilaj de rechin și pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *