News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

REMEDII RAPIDE IMPOTRIVA CELULITEI SI A VERGETURILOR REMEDII RAPIDE IMPOTRIVA CELULITEI SI A VERGETURILOR
Please follow and like us:
Pin Share

Inamicii siluetei sunt, fără doar și poate, celulita și vergeturile. Acestea apar la femei indiferent de greutatea corporală și de vârstă. Din fericire, există remedii care le pot ține sub control și chiar estompa.
Principalele cauze care se fac vinovate de apariția celulitei, dar și a vergeturilor sunt legate de dietă și de sedentarism, dar și de predispoziția genetică. Sunt multe metode renumite că îndepărtează chiar și vergeturile mai vechi, printre acestea numărându-se tratamentele corporale cum sunt abraziunea dermică, peelingul chimic sau intervenţiile cu laser.

Poți încerca și remediile mai puțin dureroase, de exemplu, masajele anticelulitice și antivergeturi, dar și alte măsuri și trucuri menite să rezolve aceste probleme spinoase cu care se confruntă femeile.

1. Stabileşte-ţi o dietă bogată în alimente care conţin zinc (peşte), vitaminele A şi C (se găsesc în morcovi, citrice şi lapte), şi proteine, cum sunt ouăle. Nu uita şi de consumul a cel puţin doi litri de apă! Hidratarea intensă ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi la prevenirea apariţiei altor vergeturi.

2. Încearcă să ai un stil de viaţă activ. Mergi mult pe jos sau fă mişcare cel puţin 15 minute pe zi.

3. Ajută-te şi de loţiuni sau creme speciale concepute pentru a „şterge“ vergeturile de pe piele. Indiferent de marcă, ele au substanţe asemănătoare care acţionează direct asupra liniilor albe apărute în urma întinderii forţate a pielii.

4. Nu ezita să mergi la un medic. Acesta îţi va spune ce tratament să urmezi şi cum să-ţi îngrijeşti pielea. Îţi poate recomanda uleiuri hrănitoare şi creme care conţin colagen, pentru a fi refăcută textura pielii.

Fă masaje care îmbunătățesc circulația
Prin masaj se stimulează circulaţia sangvină, se tonifiază musculatura, iar stratul adipos este vizibil redus. Astfel, centimetrii din talie şi de pe coapse se vor reduce, iar circumferinţa şoldurilor se va „topi“ văzând cu ochii.

Dintre toate tipurile de masaj, cel anticelulitic este cel mai indicat atunci când este vorba de un strat mai gros de grăsime.

Masajul anticelulitic ajută la netezirea pielii, diminuarea şi dispariţia celulitei, detoxifierea organismului, intensificarea circulaţiei sangvine, îmbunătăţirea digestiei, întărirea musculaturii, dispariţia constipaţiei şi a balonării.

Nu este indicată însă practicarea masajului anticelulitic două zile consecutiv, deoarece corpul are nevoie de o perioadă de refacere. Manevrele folosite într-un masaj anticelulitic sunt frământări, tapotament (baterea), neteziri, ciupituri.

După masaj, anumite zone pot să fie dureroase. Nu este admis să apară vânătăile care indică vase de sânge sparte. Acestea pot duce în timp la probleme vasculare.

Inițial, vergeturile sunt roșii
În fază incipientă se poate vorbi despre vindecare completă a pielii de vergeturi. La început, iau forma unor linii roşii, iar în timp vergeturile se decolorează şi devin alb-sidefii. Cu cât sunt mai vechi, cu atât „ştergerea“ lor este mai dificilă. La fel ca şi cicatricile, fără intervenţie chirurgicală acestea nu pot dispărea complet.

Ce sunt de fapt vergeturile? Sunt leziuni ale pielii, care apar din cauza unor factori cutanați și mecanici care produc ruptura fibrelor elastice epidermice şi reducerea colagenului.

Uleiul cu glicerină „șterge“ vergeturile
Orice schimbare în greutate a unei femei sau a unui bărbat poate duce la apariţia vergeturilor. Dietele drastice de slăbire sau creşterea bruscă în greutate pot avea drept urmări inesteticele vergeturi.

Cel mai mare duşman al pielii este perioada de sarcină, când se măreşte volumul, ceea ce duce la suprasolicitarea pielii, în special din zona abdomenului. Vergeturile apar în ultimul trimestru de sarcină, dar sunt mai vizibile după naştere, când pielea îşi revine la normal.

Aplică la fiecare spălare creme cu extracte de placentă şi siliciu sau abrazive, pentru a îndepărta celulele moarte. După exfoliere, fă masaje în locurile afectate cu loţiuni pe bază de vitamina A acidă şi uleiuri care conţin vaselină sau glicerină. Ajută mult la diminuarea semnelor.

Sursa: clickpentrufemei.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *