News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad participă activ la campania de prevenire a votului ilegal, desfăşurată în perioada 11 mai-10 iunie 2012, prin acţiuni de popularizare în rândul populaţiei a mesajului „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”.

          Astfel, în localităţile din judeţ în care există subunităţi ale ISU Arad şi anume Arad, Chişineu-Criş, Ineu, Bârzava, Birchiş, Gurahonţ şi Sebiş s-au împărţit afişe şi s-au distribuit pliante care susţin această campanie.

          Tot în acest sens, în cursul zilei de astăzi, 23 mai a.c., reprezentanţii ISU Arad au desfăşurat o activitate de promovare a campaniei într-una dintre cele mai frecventate pieţe din municipiu, dar şi în zona pietonală de pe strada Meţianu. Cadrele ISU au împărţit pliante şi le-au explicat cetăţenilor riscurile la care se expun în cazul în care nu respectă prevederile legale privind votul electoral.

          În perioada următoare, astfel de acţiuni vor mai avea loc atât în municipiu, cât şi în judeţ.

***
Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 10 mai-10 iunie 2012, în contextul alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan -Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!-.
Prin intermediul poliţiştilor de prevenire, a poliţiştilor de proximitate şi a poliţiştilor de la Secţiile de Poliţie Rurală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Arad, a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, lucrătorilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi responsabililor din cadrul Instituţiei Prefectului Arad,  pe durata desfăşurării campaniei, vor fi distribuite, cetăţenilor judeţului, 8.000 de pliante şi vor fi postate în locurile de vizibilitate maximă 1.800 de afişe, materiale promoţionale care conţin mesajul campaniei.
Pe site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, cei interesaţi pot găsi informaţii suplimentare. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *