News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

RETIM extinde serviciile de gestionare a deșeurilor în județul Arad, Zona 1 pentru următorii 8 ani RETIM extinde serviciile de gestionare a deșeurilor în județul Arad, Zona 1 pentru următorii 8 ani
Please follow and like us:
Pin Share

Din data de 24 aprilie 2024, colectarea separată a deșeurilor generate de populația municipiului Arad va fi asigurată în continuare de operatorul de salubrizare RETIM, pentru următorii 8 ani, ca urmare a câștigării licitației de atribuire a serviciului, organizată de ADI SIGD.

În noul contract vor exista campanii de colectare GRATUITĂ pentru deșeurile voluminoase, deșeurile periculoase menajere și deșeurile textile, precum și servicii de colectare la cerere pentru deșeuri din construcții și desființări, deșeuri verzi (vegetale) provenite din gospodării și deșeuri voluminoase.

RETIM subliniază necesitatea ca toți utilizatorii, atât persoane fizice, cât și juridice, să încheie contracte valide pentru colectarea deșeurilor cu operatorul desemnat. Neîncheierea acestuia se sancționează de către autorități conform Legii nr. 101/2006, cu amendă între 500 și 1000 de lei, iar utilizatorii fără contract valid vor achita o taxă specială de salubrizare, care poate fi mai mare decât valoarea serviciilor RETIM.

În această perioadă, reprezentanții RETIM merg la fiecare utilizator pentru a încheia noile contracte. Cu această ocazie, agenții RETIM predau materiale informative cu regulile de colectare separată și noile servicii la cerere, distribuie sacii pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile (pentru gospodăriile individuale) și montează pe recipiente identificatori de tip RFID.

Contractele se vor semna electronic, pe tabletă, urmând ca ulterior să fie trimise și în format fizic, împreună cu prima factură.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *