News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ROMANIA A PLATIT 50 MILIOANE DE DOLARI ANUL TRECUT PE IMPORTURI DE GAZ RUSESC ROMANIA A PLATIT 50 MILIOANE DE DOLARI ANUL TRECUT PE IMPORTURI DE GAZ RUSESC
Please follow and like us:
Pin Share

România a mai plătit anul trecut pentru gazul rusesc circa 51,8 milioane de dolari. Este o „factură“ uriașă, în situația în care în 2008, anul graţie al eco­nomiei locale, consumatori români băgau le achitau rușilor peste 1,6 miliarde de dolari, potrivit zf.ro.

Anul trecut ponderea importurilor de la Gazprom nu mai reprezenta nici măcar 2%, în condițiile în care în 2008 reprezenta aproape un sfert din consum.

Braţul de ex­porturi de gaze al gigantului Gazprom, anul trecut România a mai avut nevoie de numai 0,17 miliarde de metri cubi de gaze ruseşti, cu aproape 50% mai puţin faţă de 2014.

La un consum de circa 10,8 miliarde de metri cubi, rezultă că importurile de gaze din Rusia nu au mai avut nici măcar o pondere de 2% în acoperirea consumului intern. De altfel, dintre toate ţările care importă gaze de la ruşi, România a avut cea mai puternică scădere a cantităţilor cumpărate.

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *