News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

România, pe primul loc la companiile care nu găsesc angajaţi în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor România, pe primul loc la companiile care nu găsesc angajaţi în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor
Please follow and like us:
Pin Share

Mai mult de jumătate (58%) dintre companiile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au raportat că în 2018 s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti IT&C (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor), iar cel mai semnificativ deficit s-a înregistrat în România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Aproximativ 9% dintre companiile din UE au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialişti IT&C. În rândul statelor membre, deşi numai 3% dintre companiile din România au recrutat sau au încercat să recruteze în 2018 specialişti IT&C, 90% dintre acestea au apreciat că a fost dificilă ocuparea acestor locuri de muncă.

De asemenea, recrutarea de specialişti IT&C a fost dificilă şi pentru companiile din Cehia (unde 80% s-au confruntat cu dificultăţi), Austria (74%) şi Suedia (72%).

În contrast, procentajul companiilor care s-au confruntat cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti IT&C a fost de sub 40% în Spania (27%) şi Grecia (38%).

Datele Eurostat arată că a devenit din ce în ce mai dificil pentru companiile din UE să recruteze specialişti IT&C. Procentajul companiilor care se confruntau cu dificultăţi în ocuparea locurilor vacante de specialişti ITC se situa la 37% în 2013 şi la 38% în 2014. De atunci, acest procentaj a crescut semnificativ, cu 4-6 puncte procentuale în fiecare an, ajungând în 2018 la un nivel record.

AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *