News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ROMANIA, PRINTRE STATELE DIN UE IN CARE PRODUCTIA INDUSTRIALA A CRESCUT IN NOIEMBRIE ROMANIA, PRINTRE STATELE DIN UE IN CARE PRODUCTIA INDUSTRIALA A CRESCUT IN NOIEMBRIE
Please follow and like us:
Pin Share

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a crescut cu 1,4% în noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2014, și a înregistrat un avans de 1,1% în zona euro, în timp ce România s-a situat pe locul 13 în UE la creșterea producției industriale, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției industriale în noiembrie au fost înregistrate în Irlanda (14,2%), Slovacia (11,9%), Ungaria (7,1%), Polonia și Suedia (ambele cu 5,5%), Lituania (4,9%), Spania (4,6%), Letonia (4,3%), Slovenia (4,2%), Cehia (3,1%), Franța (2,8%), Croația (2,7%) și România (1,9%).

Cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Olanda (minus 8%) și Estonia (minus 6,2%).

Conform Eurostat, avansul producției industriale în UE a fost determinat de majorarea producției de bunuri intermediare (1,8%) și mijloace de producție (2%), în timp ce producția de energie a scăzut cu 1,2%.

În noiembrie, comparativ cu luna precedentă, producția industrială a scăzut cu 0,6% în Uniunea Europeană și cu 0,7% în zona euro.

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost raportate în Grecia (3,3%) și Slovacia (1,9%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Portugalia (minus 4,9%), Malta (minus 3,7%), Olanda (minus 3,1%), Estonia și Lituania (ambele cu minus 2,6%).

România a înregistrat în noiembrie un declin de 0,2% al producției industriale, comparativ cu luna precedentă.

Conform Eurostat, declinul producției industriale în UE a fost determinat de scăderea producției de energie cu 3,5% și a mijloacelor de producție cu 1,3%, în timp ce producția de bunuri intermediare a crescut cu 0,5%.

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *