News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ROMANIA, PRINTRE STATELE DIN UE IN CARE PRODUCTIA INDUSTRIALA A CRESCUT IN OCTOMBRIE ROMANIA, PRINTRE STATELE DIN UE IN CARE PRODUCTIA INDUSTRIALA A CRESCUT IN OCTOMBRIE
Please follow and like us:
Pin Share

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a crescut cu 2,4% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2014, și a înregistrat un avans de 1,9% în zona euro, în timp ce România s-a situat pe locul 12 în UE la creșterea producției industriale, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției industriale în octombrie au fost înregistrate în Irlanda (14,6%), Lituania (6,5%), Cehia și Croația (ambele cu 6,4%), Suedia (5,5%), Polonia (4,8%), Spania (4,7%), Portugalia (4,5%), Slovacia (4,2%), Franța (3,6%), Slovenia (3,2%), Italia (2,9%) și România (2,5%).

Cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Olanda (minus 2,6%), Estonia (minus 2,1%) și Grecia (minus 1,9%).

Conform Eurostat, avansul producției industriale în UE a fost determinat de majorarea producției de bunuri de folosință îndelungată (4,2%), mijloace de producție (3,5%) și bunuri intermediare (1,5%).

În octombrie, comparativ cu luna precedentă, producția industrială a crescut cu 0,5% în Uniunea Europeană și cu 0,6% în zona euro.

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost raportate în Lituania (11,3%), Olanda (4,3%), Portugalia (3,9%) și Irlanda (3,4%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Grecia (minus 1,2%), Danemarca și Finlanda (ambele cu minus 0,9%).

România a înregistrat în octombrie un declin de 0,1% al producției industriale, comparativ cu luna precedentă.

Conform Eurostat, avansul producției industriale în UE a fost determinat de majorarea producției de bunuri de folosință îndelungată (1,2%), mijloace de producție (1%), energie (0,8%) și bunuri intermediare (0,1%).

Sursa: agerpres.ro

Foto: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *