News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

La data de 15.07.2011 s-a încheiat sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului ,,Casa Verde” – persoane fizice.

De la 1 iunie 2011, de când a devenit operaţional acest Program şi până la 15 iulie 2011, s-au depus la APM Arad un număr de 638 dosare de finanţare, în valoare de 3.837.707,93 lei.

Majoritatea celor care au solicitat finanţare nerambursabilă intenţionează să-şi instaleze panouri solare, existând 550 solicitări. Pentru instalarea pompelor de căldură, APM Arad a înregistrat 13 solicitări, iar pentru instalarea centralelor termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice au fost depuse 75 dosare de finanţare.

Fondul de 2.129.937 lei alocat judeţului nostru a fost epuizat în primele 3 săptămâni de la demararea Programului.

După 15.07.2011 se va realiza o redistribuire a fondurilor între judeţe, în sensul că sumele rămase disponibile în unele judeţe se vor redistribui în judeţele unde solicitările sunt mai mari decât valorile repartizate iniţial.

După depunerea dosarului de finanţare, solicitanţii sunt rugaţi să urmărească site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro) pentru a afla dacă li s-a aprobat dosarul de finanţare, întrucât au doar două luni la dispoziţie pentru semnarea contractului de finanţare nerambusabilă, după data publicării pe site‑ul AFM a listei dosarelor de finanţare aprobate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *