News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici salută promulgarea Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, considerând că odată cu acest act normativ a fost făcut un mare pas înainte în protejarea vieții de familie și a victimelor violenței domestice.

„Legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie este rezultatul colaborării extrem de bune pe care parlamentari ai puterii și opoziției am avut-o în comisiile de specialitate. Este cea mai bună dovadă că atunci cand avem consens asupra priorităților și muncim împreună avem și rezultate foarte bune în beneficiul cetățenilor. Acest lucru este pentru mine un motiv în plus să reiau invitația adresată opoziției parlamentare de a colabora în grupurile de lucru ale ministerului, fiind convinsă că mai presus de culoarea politică contează expertiza și voința de a pune umărul la rezolvarea problemelor arzătoare pentru întreaga societate.

Vedem zilnic cazuri de violență asupra femeilor, cu grave consecințe asupra copiilor și comunităților din care fac parte. În fața acestui fenomen social grav, nu putem ramâne martori impasibili. Un pas important pentru stoparea violenței în familie a fost făcut prin promulgarea Legii pentru prevenirea și combaterea violenței în familie chiar astăzi, de Ziua Internațională a Femeii. Aceasta reprezintă un semn de respect față de cele care constituie majoritatea covărșitoare a victimelor violenței domestice.

La preluarea mandatului mi-am propus sa fiu și un ministru al familiei, nu doar al muncii și protecției sociale. Iar punerea în aplicare, cât mai rapid, a legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie este acum, odată cu promulgarea ei, printre principalele mele priorități.”

Începând de luni, 12 martie 2012, un grup de lucru din minister va începe pregatirea modalitații de punere în practică a Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie. Organizațiile interesate de tematică sunt invitate să participe la acest grup de lucru, alături de experții din minister. MMFPS va depune eforturi pentru informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la importanța cunoaşterii prevederilor legii promulgate.

În acest sens, începând cu luna mai, ministerul va lansa o campanie de conştientizare şi informare, în cadrul Proiectului de Incluziune Socială (SIP), finanţat printr-un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi co-finanţat de Guvernul României.

Se intenţionează astfel dezvoltarea de atitudini şi comportamente non-violente pentru atingerea obiectivului „toleranţă zero” faţă de violenţa în familie, promovarea dialogului public în vederea conştientizării la nivelul societăţii româneşti a urmărilor negative ale violenţei în familie, precum şi a dezvoltării de atitudini şi comportamente non-violente.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *