News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Șofronea – Zimand Cuz S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Șofronea – Zimand Cuz
Please follow and like us:
Pin Share

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicepreședintele Sergiu Bîlcea au participat astăzi la semnarea contractului pentru modernizarea drumului județean Șofronea – Zimand Cuz. Lucrarea va fi realizată de firma PORR, care a finalizat în județul Arad modernizarea drumului Nădlac – Pereg, este în curs de finalizare a drumurilor Sintea Mare – Șepreuș, Grănicieri – Pilu și va începe lucrările pe tronsonul Gurahonț – Buteni.

,,În decurs de 10 zile suntem la a patra semnare de contract pentru modernizarea drumurilor județene, după tronsoanele Pâncota – Buteni, Gurahonț și Târnova – Tauț. Astăzi semnăm contractul cu firma PORR pentru dezvoltarea unei noi rute în județ, Șofronea – Zimand Cuz, de la care ne așteptăm să preia o parte din traficul de pe șoseaua de centură a Aradului. Realizăm o legătură a drumului Arad – Oradea cu rețeaua de drumuri transfrontaliere în care investim 13,5 milioane de euro din fonduri europene. Drumul Șofronea – Zimand Cuz va realiza astfel o scurtătură către punctul de trecere a frontierei Turnu, continuând înspre Șofronea și Variaș. Suntem în continuare interesați și de deschiderea permanentă a punctului de trecere a frontierei de la Variaș care în prezent funcționează doar sâmbăta, între orele 9 – 16. În momentul intrării României în Zona Schengen, acest drum, Zimandcuz – Șofronea, își va dovedi și mai mult utilitatea pentru racordarea la rețeaua drumurilor din Ungaria”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Câteva date tehnice despre DJ Șofronea – Zimand Cuz: modernizarea celor 5,7 km se va încheia în 12 luni, iar valoarea lucrării este de 7 112 273, 70 lei la care se adaugă TVA.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *