News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

prefectul calin bibart cu recensamantul

La nivelul judeţului Arad procesul de recenzare a populaţiei se desfăşoară în condiţii normale, neexistând probleme deosebite. După prima zi de recensământ, ritmul de colectare a datelor statistice în teren este bun.

Se constată că au fost recenzate 628.263 locuinţe la nivelul întregii ţări, reprezentând 7,28% din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate,  şi un număr de 1.576.453 persoane.

În ceea ce priveşte situaţia în judeţul Arad, până la 21 octombrie, au fost recenzate 14.476 locuinţe, reprezentând 7,67% din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate, şi un număr de 34.290 persoane au fost recenzate.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Arad aduc unele precizări privind preluarea codului numeric personal în cadrul procesului de recenzare. Colectarea codului numeric personal în procesul de recenzare este stipulată prin Legea 170/2011 privind aprobarea OUG nr 34/2011 pentru modificarea şi completarea OG 36/2007 privind efectuarea Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor din România în anul 2011. Articolul 12 din OUG 34/2011 precizează: “În vederea asigurării exhaustivităţii înregistrării persoanelor şi a calităţii datelor, la recensământ sunt prelucrate codul numeric personal, precum şi etnia, religia şi limba maternă, cu respectarea prevederilor Legii nr 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare”.

„Cetăţenii trebuie să ştie că există o bază legală pentru colectarea codului numeric personal. De asemenea, subliniez că toate datele colectate de recenzori vor fi folosite în scop pur statistic, informaţiile vor fi ulterior anonimizate, numele şi prenumele persoanelor nu sunt înscrise în baza de date, iar recenzorii sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea datelor”, a declarat Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *