News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Samsung anunță cel mai bun profit trimestrial din ultimii trei ani Samsung anunță cel mai bun profit trimestrial din ultimii trei ani
Please follow and like us:
Pin Share

Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a raportat joi cel mai bun profit trimestrial din ultimii trei ani, datorită performanțelor solide ale diviziei care produce chipuri de memorie.

În perioada ianuarie-martie 2017, profitul operațional al #Samsung a înregistrat o creștere de 48% în ritm anual până la 9.900 miliarde woni (8,01 miliarde de dolari), în timp ce profitul net a crescut cu 46% până la 7.680 miliarde woni (6,7 miliarde de dolari) iar cifra de afaceri a crescut cu 2% până la 50.550 miliarde woni (44,64 miliarde de dolari).

Grupul sud-coreean, afectat de eșecul modelului Note 7 și arestarea vice-președintelui, nu a mai înregistrat un astfel de profit net din trimestrul al treilea 2013.

Samsung a precizat că cea mai mare parte a profiturilor sale din primul trimestru au fost generate de divizia care produce chipuri de memorie, care a realizat un profit operațional record de 6.310 miliarde woni (5,58 miliarde de dolari), în creștere cu 40% în ritm anual, în timp ce divizia care produce telefoane mobile a înregistrat o scădere a profitului operațional până la 2.070 miliarde woni (1,83 miliarde de dolari).

Grupul sud-coreean a informat că a vândut 93 milioane de telefoane mobile, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri, și șase milioane de tablete în perioada ianuarie — martie 2017. Compania se așteaptă ca performanțele diviziei de telefoane mobilă să se îmbunătățească în trimestrul al doilea după lansarea în luna aprilie a modelelor Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus. (agerpres.ro)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *