News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În perioada 16-22 septembrie Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad şi Primăria Municipiului Arad marchează ,,Săptămâna Mobilităţii Europene,,. Bazându-se pe succesul Zilei Internaţionale fără Maşini, iniţiată în Franţa în 1998, Săptămâna Mobilităţii Europene – sprijinită de Comisia Europeană – a fost lansată în aprilie 2002, în Bruxelles.

Săptămâna Mobilităţii Europene aflată la a X-a ediţie la Arad, are ca scop promovarea transportului spre locul de muncă sau şcoală în mod prietenos faţă de mediu, prin încurajarea modalităţilor alternative de transport, cum ar fi: deplasarea cu bicicleta, cu mijloacele de transport în comun, mersul pe jos.

Concentrându-se pe mobilitatea alternativă, a X-a ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene, se derulează sub sloganul “Mobilitate alternativă“, dorindu-se astfel sprijinirea tranziţiei către un sistem de transport eficient din punct de vedere al resurselor, prin promovarea modalităţilor eficiente şi curate.

Timp de o săptămână vor avea loc evenimente dedicate mobilităţii: acţiuni educative şi de informare desfăşurate în unităţi de învăţământ, educaţie ecologică în teren – determinări de noxe în condiţii normale de trafic şi explicaţii de specialitate, distribuirea de materiale informative. Evenimentul se va încheia în ziua de 22 septembrie – ,,În oraş fără maşina mea,,. Cu prilejul acestei zile circulaţia va fi oprită pe strada I.C. Brătianu între orele 9 – 12, se vor efectua determinări de noxe în condiţii de trafic oprit şi se vor organiza întreceri sportive pentru preşcolari şi şcolari.

Săptămâna Mobilităţii Europene oferă ocazia autorităţilor locale, dar şi tuturor cetăţenilor de a se informa, de a cunoaşte problemele prioritare ale comunităţii, de a iniţia şi de participa la acţiuni pentru rezolvarea acestora, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii mediului şi a sănătăţii populaţiei.

 

Programul acţiunilor cuprinse în “Săptămâna Mobilităţii Europene”

Luni, 19.09.2011 educaţie ecologică ora 1000

– acţiuni educative şi de informare, legate de beneficiile mijloacelor de transport alternative asupra calităţii vieţii şi mediului la Grădiniţa PP9.

– distribuire de materiale informative

Marţi, 20.09.2011 ora 1000

– acţiuni educative şi de informare, legate de beneficiile mijloacelor de transport alternative asupra calităţii vieţii şi mediului la Grădiniţa PP14.

– prezentarea staţiei de monitorizare a calităţii aerului de la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad;

– prezentare materiale tematice;

Miercuri, 21.09.2011 educaţie ecologică în teren ora 1000

– determinări de noxe în condiţii de trafic normal,explicaţii de specialitate

– distribuire de materiale informative

Joi, 22.09.2011, marcarea zilei „În oraş fără maşină”

– oprirea circulaţiei pe strada I.C. Brătianu în intervalul orar 900-1200

– determinări de noxe în condiţii de trafic oprit

– organizarea de concursuri şi întreceri sportive pentru preşcolari şi elevi din toate ciclurile de învăţământ

– distribuire de materiale informative

– evaluarea acţiunii

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *