News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Şapte cetăţeni din Vietnam şi Bangladesh au încercat să iasă ilegal prin vama Nădlac Şapte cetăţeni din Vietnam şi Bangladesh au încercat să iasă ilegal prin vama Nădlac
Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit şapte persoane (cinci cetăţeni Vietnam şi doi Bangladesh), care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunse într-o autoutilitară,în cutii de carton, precum şi în cabina unui automarfar.

Şoferii celor două vehicule sunt cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cei şapte pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 06.10.2019, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român I. N., în vârstă de 36 ani, conducând autoutilitara marca Mercedes Benz înmatriculată în România.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei, în zona destinată transportului de marfă, au fost descoperite ascunse, în cutii de carton lipite cu bandă adezivă, cinci persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Vietnam, două femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 respectiv 24 de ani, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Totodată, în cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit faptul că cei cinci au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor personale.

De asemenea, tot în acest sfârşit de săptămână,  la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român Z.T., în vârstă de 37 ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo şi semiremorca marca Schimtz, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cablaje auto pe ruta România – Franţa.

Poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport şi au descoperit ascunse, în cabina automarfarului, în patul şoferului, două persoane.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, de sex masculin având vârsta de 30 respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.  Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferii vehiculelor şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii din Bangladesh şi din Vietnam, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *