News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

“Sărbători de iarnă” cu Bega Blues Band “Sărbători de iarnă” cu Bega Blues Band
Please follow and like us:
Pin Share

Este cu adevărat ultimul eveniment muzical al anului! Sărbători de iarnă cu Bega Blues Band este titlul concertului de joi 29 decembrie 2016, de la ora 19.00, pe care Filarmonica îl oferă  în sala de audiţie a Cercului Militar de pe B-dul Decebal nr. 19, acelora care iubesc blues-ul, jazz-ul şi nu în ultimul rând improvizaţia.

Dăruit în perioada sărbătorilor, între Crăciun şi Anul Nou, spectacolul însumează piese celebre din repertoriul de blues şi jazz, semnate de Jule Styne, Irving Berlin, Wynton Marsalis, Horace Silver, Hose Feliciano dar şi autografe ale actorilor principali ai serii: Johnny Bota, Lucian Nagy, Mircea Bunea… Iar frumuseţea colindelor – Colo-n susu’, Ciucur verde de matasă, Colindăm, Colindăm – este “redescoperită” tot de ei, într-o formă armonică inspirată, plină de  ritmuri şi culori.

Declarată ani de-a rândul cea mai bună formaţie de blues jazz din România, Bega Blues Band, al cărei fondator a fost Béla Kamocsa, îşi continua traiectoria artistică la cotele cele mai înalte, aşa cum şi-a dorit cel care a înfiinţat-o. Johnny Bota, co-fondator al trupei Bega Blues Band, a chemat alături de ei muzicieni din generaţii diferite, participând împreună la festivaluri, emisiuni radio şi TV din România şi din străinătate. Grupul este format din Maria Chioran- voce, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – chitară, Johnny Bota – bas, Ovidiu Andriş – tobe. Valoarea grupului Bega Blues Band este atestată prin obţinerea Premiului  de jazz al Uniunii Compozitorilor şi al Fundaţiei Muzza pentru cea mai bună formaţie a anului şi totodată  prin nominalizarea CD-ului “Zboina neagră – In memoriam la Discul Anului. Anul acesta, formaţia Bega Blues Band a lansat CD-ul Brassica Soup, urmat de un disc de vinil omonim, prezentate la Londra şi la Budapesta, dar şi la Festivalurile de jazz de la Gărâna şi Bucureşti.

 1. Finkenstein Strut – Johnny Bota
 2. Urma scapă turma – Mircea Bunea
 3. Mall Blues – Johnny Bota
 4. Let It Snow – Jule Styne
 5. Soup à la Blues – Lucian Nagy
 6. Cheek to Cheek – Irving Berlin
 7. Baby I love You – Wynton Marsalis
 8. Pagan Thracian Dance – Johnny Bota
 9. Señor Blues – Horace Silver
 10. Feliz Navidad – Jose Feliciano
 11. Colo-n susu’- tradiţional
 12. Ciucur verde de mătasă – tradiţional
 13. Colindăm, colindăm – tradiţional

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *