News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sătmărencele au intrat în joc de glezne pentru meciul cu ICIM. Conducerea adversarei arădencelor a anunţat transferul fiicei fostului superstar din NBA Hakeem Olajuwon, Alon Abisola Arisicate Ajoke Olajuwon. Pe scurt, Abi.

Ieşită din „os” de mare baschetbalist, Abi, al căre nume înseamnă „născută în bogăţie şi iubită de toţi” în limba yoruba, a jucat mai întâi în campionatul liceelor din SUA, la Marlborough School. Apoi a trecut la Oklahome University, ca să facă pasul şi-n WNBA, la Chicago Sky.

A urmat Europa, înainte să accepte oferta CSM-ului din Satu Mare, a jucat la Seat Gyor, din Ungaria.

Era aşteptată ieri la antrenamentul lui Dan Fleşeriu şi ar putea debuta contra Alexandriei, ultima repetiţie înaintea meciului cu ICIM de sâmbătă.

Tatăl ei, Hakeem Abdul Olajuwon, s-a născut în capitala Nigeriei, Lagos. A jucat fotbal până la 15 ani. Era portar, dar a scris istorie în baschetul profesionist american cu echipa Houston Rockets. Două decenii a jucat acolo, în 1994 a fost MVP în finală de campionat, apoi al All Star Game-ului şi tot atunci a fost declarat cel mai bun fundaş al sezonului. E printre cei mai buni pivoţi din lume, iar în 1996 al câştigat aurul olimpic la Atlanta. „Dacă ar fi să aleg un pivot în cea mai bună echipă a tuturor timpurilor, l-aş alege pe Hakeem. Ştiu că îi las în afara echipei pe Shaq, pe Patrick Ewing sau pe Wilt Chamberlain”, spunea despre el marele Michael Jordan. (sportarad.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *