News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Scapă de punctele negre cu sucul de lămâie Scapă de punctele negre cu sucul de lămâie
Please follow and like us:
Pin Share

Te confrunți cu punctele negre? Ai făcut toate eforturile pentru a le elimina, dar nu au avut niciun rezultat? Atunci sucul de lămâie este ceea ce trebuie să încerci. Este remediul natural care oferă cele mai bune rezultate.

De ce apar punctele negre:

Cea mai comună cauză care duce la apariția punctelor negre este supra-secreția de melanină. Anumite zone ale pielii sunt declanșate atunci când sunt expuse la razele soarelui, iar ele încep să producă în exces melanină, cauzând apariția petelor și a punctelor negre.

Unele cauze țin de sarcină, modificări hormonale, deficitul de vitamine, tulburări intestinale, deficitul de minerale, aportul de medicamente puternice, menopauza și stresul.

De ce este benefic sucul de lămâie asupra punctelor negre:

Sucul de lămâie are proprietăți care ajută la scăderea producției de melatonină și, în plus, are proprietăți exfoliante, fiind ceea ce are nevoie pielea feței. Totodată, vitamina C are capacitatea de a menține sub control nivelul de melatonină din organism.

Trebuie să știi că după ce ai aplicat pe față suc de lămâie, nu trebuie să intri în contact cu soarele imediat, deoarece pot apărea efecte adverse.

Alte remedii naturale pentru eliminarea punctelor negre:

1. Suc de lămâie și pătrunjel

Ai nevoie de:

– suc de lămâie
– apă
– pătrunjel proaspăt
– o sticlă cu pulverizator

După ce te-ai spălat pe față cu apă caldă și te-ai demachiat, trebuie să exfoliezi pielea pentru a îndepărta celulele moarte. Poți face acest lucru cu ajutorul unui prosop moale și o cremă hidratantă. Exfolierea trebuie făcută în mod regulat, pentru a evita uscarea pielii.

Adaugă pătrunjelul tocat într-o oală mică în care pui două căni de apă, pe care o lași să fiarbă 15 minute. Apoi, după ce s-a răcit, strecori infuzia de pătrunjel și adaugi în ea cele 5 linguri de suc de lămâie și amesteci.

După care, cu ajutorul unei dischete de bumbac aplici pe față lichidul și-l lași să acționeze 30 de minute, apoi clătești cu apă călduță. Lichidul rămas îl pui într-o sticlă cu pulverizator și-o aplici pe față în fiecare zi.

2. Suc de lămâie și miere de albine

Un alt remediu este amestecul dintre o lingură de miere de albine și 5 linguri de suc de lămâie, pe care-l aplici pe față și-l lași să acționeze 20 de minute, după care clătești cu apă călduță.

3. Suc de lămâie și turmeric

O pastă pe bază de suc de lămâie și turmeric este la fel de benefică în eliminarea punctelor negre. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 5 linguri de suc de lămâie cu o lingură de turmeric. Masca obținută o aplici pe față și o lași să acționeze 15 minute, după care clătești cu apă călduță. (clickpentrufemei.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *