News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Colegiul Naţional “Vasile Goldiş” Arad, prin  prof. Mirela Liliana Aldescu, organizează, în perioada 5 – 9 noiembrie 2012, o vizită de studiu pentru 9 persoane cu funcţii de decizie din domeniul educaţional din 9 ţări europene (Spania, Franţa, Portugalia, Germania, Suedia, Austria, Irlanda, Finlanda, Scoţia). Vizita urmăreşte schimbul de experienţă pe tema „Strategia leadershipului în şcoli”. Dezbaterile şi mesele rotunde se vor desfăşura la Colegiul Naţional “Vasile Goldiş” Arad.

Vizita este o componentă a Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii şi este atribuită spre organizare de către CEDEFOP (Centrul European pentru Formare şi Dezvoltare Profesională – centru de referinţă pentru educarea şi formarea profesională în cadrul Uniunii Europene), a fost inclusă în Catalogul vizitelor de studiu 2011-2012 şi se va constitui într-un forum de discuţii, schimburi de idei, bune practici şi oportunităţi de învăţare reciprocă, în jurul conceptelor de management, leadership.

Programul diversificat îşi propune să acopere nevoia de informare a experţilor şi specialiştilor europeni în legătură cu sistemul educaţional din România, prin deplasări la unităţi de învăţământ din Arad (Grup Şcolar “Francisc Neuman”, Liceul Pedagogic “Dimitrie Ţichineal”, Liceul de Arte “Sabin Drăgoi”, Şcoala Gimnazială Sântana), instituţii publice (Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad)  şi instituţii de cultură; discuţii cu manageri de şcoli, consilieri, psihologi, profesori din învăţământul preuniversitar şi universitar, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Programul de ”învăţare pe tot parcursul vieţii” va aborda  teme ca leadershipul, luarea deciziilor, descentralizarea în învăţământul preuniversitar, autonomia şcolilor, precum şi formarea şi dezvoltarea profesională  a cadrelor didactice.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *