News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Primăria Municipiului Arad a semnat primul contract de lucrări pentru reabilitarea unei instituţii de învăţământ arădene cu finanţare din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Contractul de lucrări, în valoare de 688 931 de lei, are ca obiect reabilitarea clădirii Şcolii Generale nr.11 „Nicolae Bălcescu”, situată pe strada Poetului. Şcoala va beneficia de lucrări de reabilitare termică a clădirii (izolarea pereţilor exteriori şi refacerea faţatdei cu tencuieli decorative, izolarea planşeului de la ultimul nivel, reabilitarea planşeelor tip terasă, reabilitarea instalaţiei de încălzire, înlocuirea uşilor şi ferestrelor exterioare cu tâmplărie PVC şi geamuri termopan), accesibilizarea clădirii prin realizarea unei rampe de acces pentru persoane cu handicap, înlocuire jgheaburi, burlane şi glafuri ferestre, amenajarea unui cabinet de informatică şi a unui cabinet pentru studiul limbilor străine. Lucrările au termen de finalizare 5 luni iar constructorul s-a angajat ca pe perioada vacanţei de vară să realizeze toate lucrările interioare.
Valoarea totală a investiţiei pentru modernizarea şcolii este de 2 132 201 de lei (finanţare FEDR 1 340 602 de lei, finanţare naţională 577 926 de lei şi finanţare buget local 213 672 de lei), sumă care pe lângă lucrările descrise mai sus va asigura şi dotarea cu echipamente IT moderne.
Proiectul beneficiază de finanţare din fonduri europene nerambursabile prin POR 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 3 – Îmbunătăţirea înfrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţiei preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă. În cadrul acestui program Municipiul Arad mai beneficiază de finanţarea reabilitării pentru alte două unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional Moise Nicoară şi Liceul „Vasile Goldiş”, proiecte aflate în procedura de achiziţie de lucrări. (newsar)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *