News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

SCRISOARE DESCHISA: SECTORUL ECONOMIC, O „CENUSAREASA” PENTRU ORGANIZATORII TARGULUI ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE! SCRISOARE DESCHISA: SECTORUL ECONOMIC, O „CENUSAREASA” PENTRU ORGANIZATORII TARGULUI ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE!
Please follow and like us:
Pin Share

Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, instituție aflată în subordinea Primăriei Arad, a organizat cea de a XVII-a ediţie a Târgului Organizaţiilor Neguvernamentale din municipiu. Evenimentul s-a desfășurat timp de două zile (17-18 septembrie) pe platoul din fața Palatului Administrativ.

„Vizitatorii vor avea posibilitatea de a se convinge de contribuţia organizaţiilor neguvernamentale la dezvoltarea societăţii civile arădene şi de a vedea modul concret în care acestea se implică în rezolvarea problemelor comunităţii locale“ ne asigurau organizatorii într-un comunicat care prefața evenimentul.

„Aşteptăm comunitatea arădeană, societatea civilă, mediul de afaceri, tinerii interesaţi, pentru a cunoaşte ONG-urile partenere DDAC, activităţile lor, serviciile ce le oferă. Totodată, DDAC Arad va sta la dispoziţie cu toate informaţiile necesare în ceea ce priveşte serviciile sociale pe care le punem la dispoziţia arădenilor. Pe parcursul ambelor zile am pregătit programe artistice diverse şi distractive, pregătite cu mult suflet şi dăruire” declara Oana Pârvulescu, director al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară.

Filiala Arad a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) salută organizarea acestui eveniment, la care din păcate nu a putut participa. De ce? Pentru simplul fapt că nu a fost invitată. Dealtfel ONG-urile economice au lipsit cu desăvârșire. O mică scăpare a organizatorilor? Posibil.

Trebuie precizat că Filiala Arad a CNIPMMR produce banii necesari funcționării, nu îi solicită altor entități. Este angrenată în proiecte europene, atrage fonduri, creează locuri de muncă, contribuie la creșterea profesionalismului angajaților și antreprenorilor arădeni. Lucruri pe care s-ar fi bucurat să le aducă la cunoștință publicului. Din păcate nu a reușit să-și materializeze această intenție.

Interesant este și faptul că în Catalogul ONG-urilor, editat anual de către Primăria Arad, sectorul economic este lăsat mereu la coadă. Editorul arătându-și interesul și preferințele pentru alte domenii, cum ar fi cel social sau cultural. Un motiv în plus pentru a pune o întrebare: Cum poți menține o activitate fără implicarea sectorului economic?

Așteptăm cu interes un răspuns la problemele ridicate prin intermediul acestei scrisori deschise, precizând că ne manifestăm în continuare disponibilitatea de a colabora cu instituțiile amintite aici, în folosul arădenilor.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *