News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Se preconizează repararea podului de la Șicula Se preconizează repararea podului de la Șicula
Please follow and like us:
Pin Share

De îndată ce va identifica sursa necesară de finanțare, Consiliul Județean Arad va repara podul peste Crișul Alb din vecinătatea localității Șicula. Consilierii județeni au aprobat astăzi indicatorii tehnici, cât și costurile pentru repararea podului. Se caută surse de finanțare a acestei investiții, ca lucrările să poată începe.

Podul are o lungime de 65,75 metri și este prevăzut inclusiv cu traversări pietonale pe ambele părți. Costul estimativ este de circa 6,5 milioane de lei (inclusiv TVA), iar durata lucrărilor va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Practic, va fi un pod nou, modern, dar care va fi realizat pe vechea structură. Odată cu începerea lucrărilor, circulația pe acest tronson, Seleuș-Șicula, va fi închisă. În prezent, proiectul se află la faza de Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție.

Precizăm încă o dată că începerea lucrărilor depinde de identificarea unei surse de finanțare, care în acest moment încă nu există.

„Vom avea un pod nou, la intrarea în Șicula dinspre Seleuș. Un pod cu o suprastructură nouă, care să asigure siguranță în trafic. Consolidarea acestui pod face parte din proiectul nostru strategic, de modernizare a drumurilor din nordul județului. Odată cu acest pod, printr-un alt proiect, vom moderniza întregul tronson Seleuș-Șicula”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *